Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jehle AG, Zürich

„Beschikbaarheid van Italiaanse specialiteiten is een waar genoegen"

In de koude tijd van het jaar komen er traditioneel altijd veel specialiteiten bij de groothandel en in de retail binnen. Juist in Italië zet men al sinds oudsher in op buitengewone groenten- en fruitsoorten. Groothandelsbedrijf Jehle AG uit Zürich is blij met de actuele productbeschikbaarheid en bood haar klanten precies op tijd voor de feestdagen het complete assortiment aan Italiaanse producten aan, bevestigt directeur Lukas Jehle.

De eerste artisjokken van de nieuwe oogst

Bij de artisjokken is het seizoen midden december definitief begonnen, aldus Lukas. „Vanwege de slechte oogst zijn de prijzen relatief hoog, in de periode voor kerst is er echter vraag naar dit product. De oogst is volgens mijn informatie dit jaar ongeveer half zo groot als vorig jaar. De beschikbare hoeveelheden zijn weliswaar iets kleiner dan gebruikelijk, maar kwalitatief gezien zijn ze uitstekend. We merken echter nog steeds duidelijk dat mensen uit Duitstalig Zwitserland duidelijk minder artisjokken eten dan mensen uit Italiaanstalig Zwitserland.“


Perline-aubergines zijn heel populair onder veganisten

Vruchtgroenten & sla
Momenteel lopen ook de aubergines bijzonder goed bij de gastronomieleverancier, er is vooral een grote vraag naar het ras Perline. „We noemen deze variëteit ook vaak veganistenworsten. Dit ras is momenteel echt in opkomst vanwege haar fijne smaak, vooral bij de gastronomen waar wij aan leveren.“ Datzelfde is het geval bij de bonte tomaten, die momenteel uit Sicilië worden afgenomen. „We hadden voorheen al Italiaanse tomaten in het assortiment, maar niet van dezelfde kwaliteit als de tomaten die we nu uit Sicilië hebben. Onze klanten weten vooral de rassen Merinda en Datterini bijzonder te waarderen.“

Bonte tomaten vinden snel hun weg naar de retail en de gastronomie

Momenteel komen ook de Italiaanse winterslasoorten in grote hoeveelheden op de Engrosmarkt in Zürich binnen. Onder andere de rassen Castelfranco, Tartifo en Rosso Verona. „De beschikbaarheid was een waar genoegen, alle rassen waren er precies op tijd voor kerst. Ook exclusieve rassen zoals Fiori Istriana. Voor deze kruising tussen Castelfranco en Chiccorino Rosso betaalt men bij de groothandel al snel 20 euro per kg.“

Bladgroenten uit Italiaanse teelt

Citrus voor iedere smaak
Tenslotte was de kerstperiode ook het hoogseizoen voor citrus. In deze categorie bevat het assortiment van Jehle AG onder andere mandarijnen met pit van het ras Paterno, Chinotto-bittersinaasappel, Tacle-clementines en Bergamotte-citroenen. „Ook de Cedri-citroen, een grote ronde citroen, wordt vooral door banketbakkers bijzonder goed ontvangen, omdat uitsluitend de schil gebruikt wordt.“

Ook de bloedsinaasappelen van de gangbare rassen Tarocco en Moro worden reeds verkocht. Deze zijn echter nog niet van de gewenste kwaliteit, zegt Lukas. „Naar mijn mening is het nog te vroeg, pas na kerst zullen we mooie, uitgekleurde bloedsinaasappelen aan kunnen bieden. De prijzen zijn binnen het hele citrussegment behoorlijk hoog“, zegt Lukas afsluitend.

Siciliaanse citroenen met blad

Uitbreiding & onlinehandel
De groothandelaar uit Zürich is momenteel ook in onderhandeling over een nieuwe standplaats in Zuid-Duitsland van waaruit men gastronomen en groothandelsklanten dagelijks van verse Italiaanse producten wil voorzien. „We bekijken momenteel enkele opties, een groothandelaar in München heeft reeds toegezegd om een deel van ons assortiment over te nemen. Ook houden we ons bezig met de onlinehandel: we zijn reeds in staat om achttien van onze producten op een testpagina aan te bieden. Als het allemaal lukt met de software, zal de uiteindelijke website vermoedelijk in maart, precies op tijd voor Pasen, de lucht in gaan."



Verdere informatie:
Jehle GASTRO AG
Bahnhofstrasse 61
5507 Mellingen
Tel.: 41 (56) 481 810 00
info@jehle-ag.ch 
www.jehle-ag.ch

Publicatiedatum: