3D-geprinte snacks van restvoedsel

Een 'foodie' met een technische knobbel maakt echter adembenemend mooie 3D-geprinte gerechten van voedselrestanten. 

Het Upprinting Food Project van de Nederlandse ontwerpster Elzelinde van Doleweerd is bedoeld om voedselverspilling te voorkomen door onverkochte en overgebleven producten, zoals groenten, fruit, brood en rijst, een tweede kans te geven door gebruik te maken de nieuwste technologieën. 

Door printbare puree's van deze restanten te maken, kan de ontwerpster ze omvormen tot aantrekkelijke creaties die vervolgens gebakken of gedroogd worden en lang houdbaar zijn. Overrijpe bananen en kronkelige wortelen, die niet aantrekkelijk genoeg zijn voor het winkelschap, zijn de ideale kandidaten voor de geavanceerde printer van 3D Food Company. 

“Ik kook de groente- en fruitschillen, droog het brood of gebruik gekookte rijst. Deze ingrediënten worden vervolgens gepureerd, vermengd, vermalen of gezeefd tot een gladde puree die daarna kan worden geprint en gebakken." 

Er wordt gebruik gemaakt van een droogtechniek om bacterievorming te voorkomen zodat het product veilig gegeten kan worden en tegelijk zeer lang te bewaren is," aldus de ontwerpster. 

Bron: trustedreviews.com


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven