Spanje: nieuwe zoete zwarte knoflook

De coöperatie San Isidro El Santo is gevestigd in Las Pedroñeras in de Spaanse provincie Cuenca. Zij staat bekend om haar paarse knoflook. Binnenkort komen ze met een nieuwe variëteit op de markt, namelijk een zwarte zoete knoflook. Het product wordt nog steeds getest, maar is al gepresenteerd tijdens de recente Fruit Attraction 2012. Hierop kreeg de coöperatie positieve feedback. Naar verwachting zal het product eerst in Japan worden vermarkt.


Een paar jaar geleden is de zwarte knoflook ontstaan in een Aziatisch land. Toen is er een 'fout' gemaakt met tijd en warmte tijdens de bewaring, en dit resulteerde in zwarte knoflook. Toen dit werd geproefd was duidelijk dat er een nieuwe zoete smaak was geboren. Na meer onderzoek begonnen Japan, Zuid-Korea en China met de productie van deze variëteit.

De coöperatie San Isidro El Santo ging ook produceren en zorgde ervoor dat de zwarte knoflook haar eigenschappen behield en zelf verbeterde. Hierbij werd de coöperatie ondersteund door Japanse onderzoekers. Deze variëteit is extra zoet en de kwaliteit is optimaal", aldus Juan Jesús, een knoflookproducent van de coöperatie.

Voor meer informatie:

Juan Jesús Arellano (teler)
Jose Manuel Cerezo (manager)
Cooperativa San Isidro el Santo
avda Sebastian Molina 4 Las Pedroñeras ,Cuenca. Spain.
Tel: +34967160111
Mob: +34 608 725 902
jmcerezo@sanisidroelsanto.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.