"Nauwe samenwerking tussen producenten en Europese eindklanten"

Ate Kalsbeek en Hennie van Es starten Growers and More

Tholen - Gepokt en gemazeld in de exotenwereld zijn Hennie van Es en Ate Kalsbeek gestart met een eigen zaak: Growers and More. "Dit bedrijf is geboren uit passie voor ons vak door samen te werken met producenten. Onze ambitie is om vanuit Ridderkerk overzeese telers dichterbij de markt te brengen en servicegericht de Europese klanten te beleveren."

"Alleen in 2018 zijn er al 72 bedrijven opgericht in Nederland door buitenlandse groeten- of fruitproducenten  voor commerciële of logistieke doeleinden. Veel van deze bedrijven bestaan maar kort of komen al helemaal niet van de grond omdat cultuur en of kennis van de markt ontbreekt", vertelt Hennie. "Natuurlijk zijn er ook bedrijven die hebben bewezen dat zo'n bedrijf heel succesvol kan zijn, zeker ook met mango's en avocado's. Voor zeer grote bedrijven  is dit zeker mogelijk, maar de producenten met 100 tot 300 containers per seizoen (4 tot 5 maanden) zoals mango en avocado is een eigen verkoop-logistiek kantoor te kostbaar en schiet de kennis van de markt tekort als dit moet gebeuren met mensen uit het land van oorsprong."

"Met ons concept door samen te werken met telers, tackelen we dit probleem. De producent heeft als voordeel dat men de containers direct van de productie kan laden en verschepen. Er gaat dus geen tijd verloren om te wachten op de juiste maat, zoals door de klant besteld. Alle container worden ontvangen door Growers and More en worden gecheckt op kwaliteit en rijpheid. Uiteindelijk zal de eindklant het juiste producten ontvangen met  de gewenste maat, kwaliteit en rijpheid. Zo wordt ook voorkomen dat de container die net even iets rijper aankomt bij een klant staat die hard fruit verlangt of andersom", legt Hennie uit.

Samenwerken met producenten is niet nieuw voor ons. Wij hebben in het verleden al leuke projecten met succes begeleid", vervolgt Ate. "Beiden hebben we ons vanuit de winkel- en groothandelservaring met hard werken ontwikkeld als specialist in de im- en exportbusiness van het exotisch fruit. Hennie staat bekend als 'Hennie Hello de mango man' en ik heb zelf als regelneef veel betekend voor leveranciers in de typische exoten zoals passiefruit, physalis en gember. We zijn erg enthousiast en willen met Growers and More doen waar we goed in zijn:  bruggen slaan en relaties opbouwen. Onze slogan luidt 'From Field to Market', dat kunnen we realiseren met een nauwe samenwerking tussen producent en eindklant in Europa.

De Grower and More-Group bestaat uit:
- Growers and More BV, gespecialiseerd in conventionele mango's, avocado's, limes, gember en ananas,
- Growers and More Organics bv, biologische groenten fruit met een groot assortiment in B2B of consumentverpakking;
- en Growers and More Packing (voor het verpakken in consumentenverpakking)

Voor meer informatie:
Growers and More
Handelsweg 120
2988 DC Ridderkerk
Tel: 085-0769001
Ate Kalsbeek Commercie ate@growersandmore.com 
Hennie van es Commercie hennie@growersandmore.com
Sylvia de Graaf Administratie sylvia@growersandmore.com
Nathalie van Es Organics nathalie@growersandmore.com
Guntis Dille Packing packing@growersandmore.com

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.