producent van diepvriesproducten

Zwitserse KADI heeft nieuwe eigenaar

KADI AG, producent van koel- en vriesproducten, krijgt met Invision uit het Zwitserse Zug een nieuwe meerderheidsaandeelhouder. Het management onder leiding van CEO Christof Lehmann blijft onveranderd aan. Daarmee zijn de onafhankelijkheid en de continuïteit van de Zwitserse diepvriesspecialist voor de lange termijn gegarandeerd.

'Naadloze voortzetting'
KADI CEO Christof Lehmann: „Deze stap betekent de naadloze voortzetting van een strategie die is gericht op de bedrijfsontwikkeling op de lange termijn. We zijn blij dat we met de nieuwe meerderheidsaandeelhouder een ervaren investeerder uit Zwitserland aan onze zijde hebben, die onze onafhankelijkheid garandeert en vasthoudt aan onze productiestandplaats Langenthal, waarmee alle arbeidsplaatsen behouden blijven.“ De transactie wordt met terugwerkende kracht per 1 oktober 2018 doorgevoerd.

Investeringsmaatschappij Paragon Partners uit München, die sinds 2013 meerderheidsaandeelhouder van het bedrijf was, verkoopt alle aandelen aan de nieuwe meerderheidsaandeelhouder Invision en het management van KADI.

Nieuwe financieel directeur
Binnen de directie zullen er tot aan het voorjaar van 2019 geen veranderingen zijn. In het voorjaar van 2019 gaat Kurt Mosimann, de financieel directeur, echter met pensioen. Als opvolger kon KADI Stephen Schaub (40) aanstellen. De huidige CFO bij Ivers-Lee in Burgdorf zal zijn nieuwe functie per 1 januari 2019 vervullen.

Innovatiekracht en productkwaliteit
KADI AG produceert koel- en diepvriesproducten. Het bedrijf heeft 180 medewerkers en een jaarlijkse omzet van meer dan 70 miljoen Zwitserse frank (61,8 miljoen euro). Het bedrijf produceert circa 270 producten, die dagelijks in meer dan 10.000 Zwitserse restaurants worden ingezet. Als onafhankelijk bedrijf in de levensmiddelindustrie, weet KADI zich met innovatiekracht en productkwaliteit staande te houden op de markt. Het bedrijf werd in 1951 opgericht als aardappelvlokkenfabriek.

Verdere informatie:
KADI AG - Kühl- und Tiefkühlprodukte
Thunstettenstrasse 27
CH-4900 Langenthal
Tel +41 (0)62 916 05 00
Telefax +41 (0)62 916 06 80
info@kadi.ch 
www.kadi.ch  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.