Inhuldiging nieuw servicecentrum en kantoor Euro Pool System BeneluxAfgelopen vrijdag vond in het bijzijn van minister-president Kris Peeters, de officiële inhuldiging plaats van het nieuwe nieuw kantoor en servicecentrum in St. Katelijne Waver in België. De totale oppervlakte van het complex is zo’n 75.000 m2. Het complex biedt plaats aan kantoren en een compleet vernieuwd servicecentrum. Dit centrum is uitgerust met een moderne wasinstallatie voor verpakkingen met een capaciteit van 16.000 verpakkingen per uur en een jaarcapaciteit 65 – 70 miljoen kisten op jaarbasis.


Chris de Pooter – Directeur Mechelse Veilingen / Louis Selleslags – Group COO Euro Pool System / Kris Peeters – Vlaams minister-president / Peter Willems - Group CEO


Er wordt gebruik gemaakt van een WKK ( warmtekrachtkoppeling) om het water op te warmen tot 60° - restwarmte wordt omgezet in elektrisch vermogen. Het dak is voorzien van 3 ha zonnepanelen. Er is rekening gehouden met 80 % recuperatie van het waterverbruik d.m.v waterfiltratie. De hal is eigendom van Mechelse Veilingen. Zij fungeren ook als dienstverlener voor Euro Pool System Benelux . De wasserij is geïnvesteerd door Euro Pool System – investering bedraagt 11,5 miljoen €. Op het depot werken 75 mensen, in het Benelux-kantoor werken 40 mensen.


Noël Keersebilck, Voorzitter Euro Pool System

Zie hieronder voor de speech van Noël Keersebilck, Voorzitter Euro Pool System:

Geachte Heer minister-president,
Geachte Heer Burgemeester, Heren Schepenen,
Geachte collega’s commissarissen,
Heren Directeurs, Voorzitters,
Geachte Genodigden,
Dames en Heren,

In naam van de Raad van Commissarissen en de Directie van Euro Pool System heet ik U allen van harte welkom op de officiële opening van onze vernieuwde Benelux kantoren en van de nieuwe wasinstallatie.

Euro Pool System is in Europa de marktleider op gebied van logistieke dienstverlening waarbij de verhuur van meermalige verpakkingen voor versproducten centraal staat. Euro Pool System is momenteel operationeel in meer dan 20 landen en heeft in 15 daarvan een kantoor.

Vanuit het Benelux kantoor bedienen wij al onze Belgische, Nederlandse en Luxemburgse klanten. In Sint-Katelijne Waver gebruiken wij als depot een gedeelte van de bedrijfshal van de Mechelse Veilingen . Dit depot is een zeer belangrijke hub in het Europees depotnetwerk van Euro Pool System. De Mechelse Veilingen fungeren op deze locatie ook als dienstverlener voor Euro Pool System en dit reeds sinds de oprichting van Euro Pool System in 1992. Dat we te recht zeer fier zijn op deze nieuwe realisatie moge blijken uit de rondleiding.


Kris Peeters – Vlaams minister-president

Meer dan 75 miljoen kisten zullen jaarlijks in dit depot gewassen worden. Dit is mogelijk dank zij een volledig geautomatiseerde wasserij. Hierbij worden de strengste hygiënische normen in acht genomen. Daarnaast waren bij het ontwerp een laag energieverbruik en een geringe impact op het milieu belangrijke vereisten. De toepassing van warmtekrachtkoppeling en de inzet van zonnepanelen op het dak van de hallen garanderen een uiterst efficiënte energievoorziening. Ook is er aan de recuperatie en filtratie van het waswater veel aandacht besteed zodat de impact op het milieu tot een minimum beperkt blijft

De wasserij heeft een wascapaciteit van 16.500 kisten per uur en kan zowel de klapkisten als de starre bakken wassen. Om het streefcijfer van 75 miljoen gewassen kisten per jaar te halen zal de machine continu met 3 ploegen draaien. De medewerkers achter dit project kennende, zal dit cijfer ongetwijfeld overtroffen worden wat het rendement van deze investering van meer dan 11 miljoen € zeker ten goede zal komen.De totale wascapaciteit van vernieuwde en uitgebreide installaties op de Mechelse Veilingen hier in Sint Katelijne Waver, van de installaties op de REO Veling in Roeselare, en de installaties in Halle en Zellik bedraagt nu meer dan 160 miljoen kisten wat overeenkomt met de inzet van de EPS-kist op de Belgische markt. Die meer dan 160 miljoen trips zijn nog steeds goed voor 23% van de totale omzet van Euro Pool System.

Gedurende het laatste decennia kende Euro Pool System een gestage groei. Het succes is ongetwijfeld toe te schrijven aan sleutelfactoren zoals klantgerichtheid, optimale service, een 100 % beschikbaarheid van de kisten en een uitgebreid netwerk van performante depots. Euro Pool System wil in samenwerking met alle zijn partners steeds zoeken naar op maat gesneden oplossingen ter optimalisatie van de individuele toevoerketen, van de zogenaamde “Supply Chain”. Ketenrojecten met grootwarenhuizen zoals Colruyt en Delhaize, om alleen de Belgische te vernoemen, zijn hierbij toonaangevend.Naast het voorzien in de verpakking voor groenten en fruit, nog steeds onze kernactiviteit, spelen we in, op de vraag naar het gebruik van onze kisten voor andere versproducten zoals brood, voorverpakt vlees, verwerkte, “convenience” producten, voorverpakte vis, enzovoort. Onze doelstelling is en blijft het voorzien in “ één gestandaardiseerde verpakking voor alle versproducten”

Standaardisatie van de verpakking in de toeleveringsketen biedt grote voordelen bij het samenstellen van de orders en verhoogt de beladingsgraad van de vrachtwagens. Het gebruik van EPS- kisten elimineert het productverlies bij verhandeling en de integratie van het retourcentrum in de productstroom. Dit levert een niet te onderschatten besparing van vervoers- en behandelingskosten op. In de marge wil ik er op wijzen dat een verhoogde beladingsgraad bijdraagt tot de vermindering van de CO2 uitstoot en dat het voorkomen van beschadiging van de producten tijdens het transport onnodig voedselverliezen, waar de laatste tijd een en ander om te doen was, vermijdt.Ik ben ervan overtuigd dat het service center dat we vandaag officieel openen van cruciaal belang is in de verdere uitbouw van Euro Pool System.

Daarom wens ik allen die meegewerkt hebben aan de bouw en inrichting van beide projecten hartelijk te feliciteren met het resultaat en te bedanken voor de geleverde prestatie.

Het Gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver moet ik danken voor de medewerking bij het vlot verkrijgen van de nodige bouw- en milieuvergunningen.

De firma Cosimco, die als hoofdaannemer, het voor elkaar gekregen heeft om zowel de renovatie van de bestaande kantoren als de nieuwbouw op te leveren binnen een tijdspanne van 6 maanden.

Ik dank ook de systeemintegrator Intrion – onder wiens regie het concept van de wasinstallatie werd uitgewerkt en de ingebruikname van de wasserijen werd gerealiseerd, 2 maanden voor de contractuele opleveringsdatum..

Tevens gaat een woord van dank uit naar de afdeling Engineering en naar het Projectmanagement van Euro Pool System International en Benelux. Het is ook mede dank zij hun engagement en inzet dat alle deadlines werden gerespecteerd.De Directie en Raad van Bestuur van de Mechelse Veilingen wil ik bedanken voor hun positieve medewerking in de verbouwing. Tevens wens ik hen te danken voor hun flexibiliteit als dienstverlener aan Euro Pool System. Op basis van marktconforme afspraken slagen we er samen in een echte win-win te creëren door de integratie van de dienstverlening aan de leden van de veiling en aan de retailklanten van Euro Pool System.

Verder wil ik het management en het personeel van Euro Pool System Benelux bedanken voor de organisatie van dit event. Ik begreep dat vooral de laatste weken en dagen zeer hectisch geweest zijn, echter het resultaat mag gezien worden. Ik wil hen ook alle succes toewensen in deze nieuwe accommodaties, en stilletjes hoop ik op een nog hogere efficiëntie. Ik ben ervan overtuigd dat ze in samenwerking met hun andere Europese collega’s verder een perfecte service zullen blijven nastreven.

Ik wil graag al onze klanten bedanken voor het vertrouwen dat ze gedurende de voorbije 20 jaar in Euro Pool System hebben gesteld. Ze mogen erop rekenen dat wij hun vertrouwen ook in de toekomst verder waard zullen blijven..
Een speciaal woord van dank wil ik ook richten aan Vlaams minister-president, de Heer Kris Peeters. In zijn functie van minister van Landbouw heeft hij steeds de nadruk gelegd op een geïntegreerde ketenbenadering en de samenwerking tussen coöperatieve vennootschappen over de grenzen heen. Euro Pool System is een type voorbeeld die in 1992 ontstaan uit een samenwerking tussen de Belgische, Nederlandse en Duitse coöperatieve aandeelhouders.

Zijn aanwezigheid op deze opening onderstreept zijn interesse voor de sector van de primaire productie en toont zijn appreciatie voor de innovatieve kracht van de coöperatieve aandeelhouders van Euro Pool System.Dank voor Uw aandacht,

Noël Keersebilck,

Voorzitter Raad van Commissarissen

Euro Pool System InternationalPublicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.