Areaal Rocca Imperiale citroenen breidt gestaag uit

Dankzij de klimatologische omstandigheden op de vlaktes van Rocca Imperiale, in de provincie Cosenza, is deze plek ideaal voor de fruitteelt. De citroenteelt is de belangrijkste en meest veelbelovende voor de toekomst.

Vincenzo Marino, voorzitter van het Consortium voor de bescherming van de Rocca Imperiale IGP citroenen: "Het gewas wint niet alleen het vertrouwen van de lokale telers, maar ook van de consumenten, dankzij de intense gele kleur en de geur. Dit zijn elementen die hem onderscheidt van andere citroenen."

"We hebben ongeveer 50 telers die samen goed zijn voor meer dan 500 hectare. Hiervan is 350 hectare in volle productie, terwijl het resterende deel bestaat uit citroenboomgaarden die zich in het tweede of derde productiejaar bevinden. Naar schatting zullen we over een paar jaar zeker 700 hectare citroenboomgaarden hebben."

"We zijn nog jong maar in slechts een paar jaar zijn de volumes gegroeid van 10 ton tot meer dan 100 ton. Maar zoals dat met alle dingen gaat heeft positiviteit ook negatieve aspecten. Bijvoorbeeld de afwezigheid van een overdrachts- en marketingcentrum. En ook de falende mogelijkheid om deze citroen tegen een vaste prijs te af te zetten en daarom marktrichtlijnen te dicteren, waardoor de telers de juiste opbrengst kunnen behalen. Er is veel concurrentie, met als gevolg dat de afzet niet bevredigend is voor een dergelijk product. Om deze problemen op te lossen, werken we samen met de verschillende bedrijven aan de implementatie van een netwerk, omdat we met een dergelijk instrument veel kunnen groeien zonder dat de individuele telers zijn identiteit verliest."

"Om een exact overzicht van 2018/2019 te hebben, zullen we tot maart moeten wachten. Momenteel worden de Igp-citroenen van Rocca Imperiale afgezet tegen een prijs van €0,90 tot €1,50 € per kilo, ook in het buitenland, vooral in Frankrijk en Zwitserland."

"We hebben in de regio een project gepresenteerd dat, als alles goed gaat, ons de mogelijkheid biedt om financiering te verkrijgen waarmee we een strategische campagne kunnen voeren om de Igp-citroen van Rocca Imperiale te promoten en te verbeteren"

Voor meer informatie: 
Consorzio di Tutela del Limone di Rocca Imperiale IGP
Via Castello Aragona, 2
Tel.: (+39) 347/3390819
Email: consorziolimone@libero.it

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.