Jordan van Leeuwen: "We staan te trappelen om te starten"

Sweet Lions investeert na uitbreiding cherrytomatenkwekerij ook in drie kistenkantelaars

Tholen - Onlangs heeft cherrytomatenkwekerij Sweet Lions uit Grubbenvorst haar cherrytomatenareaal met 5 hectare uitgebreid. Op 11 december zijn de eerste planten de kas ingegaan. Inmiddels is ook het machinepark uitgebreid om de toegenomen producties te kunnen verwerken. "We staan te trappelen om het nieuwe seizoen te starten", zegt Jordan van Leeuwen.Bij de nieuwe uitrusting behoren drie nieuwe kistenkantelaars, die geleverd zijn door Burg Machinefabriek. Eén nieuwe kistlediger staat al voor de nieuwe Aweta-sorteermachine, de tweede bij een extra vul- en verpaklijn. En de laatste kantelaar vervangt de oude kantelaar die al twintig jaar in gebruik was en aan vervanging toe was, deze zal in februari vlak voor de oogst worden geïnstalleerd.

De keuze voor de kantelaars van Burg was voor Jordan geen lastige. "We hebben wel bij andere leveranciers geïnformeerd, maar we werken zo veel mogelijk met vaste relaties en deze kantelaars zijn gewoon degelijke machines. Ik kom ze ook bij steeds meer tuinders tegen."Nieuw aan de kistledigers is dat ze volledig elektrisch aangedreven zijn, zodat er geen onhygiënische hydraulische systemen in de machine worden gebruikt. Door middel van het doseersysteem wordt het product zorgvuldig uit de kist naar de transportband verplaatst. De kantelaars zijn dankzij automatische detectie geschikt voor alle kistmaten en kunnen vanaf drie kanten worden aangevoerd.

Voor meer informatie:
Sweet Lions B.V.
Aartserfweg 6
5971 NR Grubbenvorst
Tel: 077 - 366 28 28 
jordan@sweetlions.nl
www.sweetlions.nl 

Burg Machinefabriek
Weihoek 11
4416 PX Kruiningen
M: +31 (0) 6 44 13 38 45
adenood@burgmachinery.com
www.burgmachinery.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.