"Meer interesse in Griekse kiwi's uit de Emiraten en China"

Het Griekse kiwiseizoen is al goed op gang. Hoewel de teelt bijna perfect is volgens de telers, kan een kleine afname in de vraag uit Europese landen niet ontkend worden. Gelukkig vullen andere overzeese landen het gat en het seizoen gaat overal goed. 

De volumes van iets kleinere kiwi's zijn overvloedig dit jaar, maar er is aan grotere kiwi's geen tekort. Konstantinos Saleptsis van Oporello: "De kiwi's zijn overal perfect. De suikerniveaus zijn goed en er valt niets te klagen. Desondanks zien we een afname in de vraag uit landen zoals Frankrijk, Spanje en Nederland. Vorig jaar hebben we succesvol 7.000 ton van het Hayward ras verhandeld en dit jaar liggen de aantallen nog hoger."

De afname van de vraag komt vooral door een nieuwe concurrent: "Italië zit goed in de teelt en we zien dat ze delen van ons overnemen. Maar daar gaan we niet over steggelen, omdat we een grotere vraag van overzee zien. Er lijkt meer belangstelling uit China en de Emiraten te zijn voor onze kiwi's. Ook in Oost-Europa is er vraag naar onze kiwi's. Maar ook Iran levert exclusief aan deze landen."

“Normaliter wordt het seizoen richting de feestdagen weer beter, maar dit seizoen is het een beetje anders. We zetten onze kiwi's nog steeds af, waardoor er niet echt een probleem is. We hopen dat de vraag uit de Europese landen toeneemt. Maar over het algemeen zijn we tevreden."

Voor meer informatie:
Konstantinos Saleptsis
Oporello
Tel: +30 2410 972700
Email: Oporelloe2@lamproulis.gr 
www.oporello.gr 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.