Marco Slobbe, Fortuna Frutos: "Beschikbaarheid transport momenteel grootste uitdaging"

"Dumpprijzen komkommers, redelijke markt voor tomaten"

Tholen - De aanvoer van de Spaanse en Canarische groenten verloopt momenteel naar behoren. "Momenteel is de beschikbaarheid van het transport, zeker vanuit het vasteland van Spanje, onze grootste uitdaging. Kwalitatief ziet het product er goed uit. We hebben hele behoorlijke producties. Wij moeten het de komende dagen vooral logistiek goed op de rit hebben om de vraag van onze klanten in te vullen", constateert Marco Slobbe van Fortuna Frutos.

"De prijzen van de tomaten, aubergines en paprika's liggen op een redelijk niveau. We hebben geen kerstprijzen, maar dat is al een aantal jaar niet meer aan de orde", constateert Marco. "De markt voor courgettes is echter heel matig ondanks een niet eens zo heel groot aanbod en de komkommermarkt is zelfs slecht te noemen. Voor mij een beetje onverklaarbaar, maar die prijzen zijn zelfs zo laag dat er product na de oogst gestort wordt."

"Momenteel zijn de orders van onze klanten goed. Volgende week zullen we zien of de schappen wel of niet te vol zijn gelegd. Maar voor een aantal 'basisgroenten' is de week tussen Kerst en Oud&Nieuw vaak nog beter dan deze week voor Kerst. Dat zien we de afgelopen jaren vooral op de Scandinavische markt. Komende weken zal blijken of dat ook voor dit jaar geldt", besluit Marco.

Voor meer informatie:
Marco Slobbe
Fortuna Frutos
Tel: +31(0)180751420
marco@fortuna-frutos.com
www.fortuna-frutos.com 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.