Nieuwe opvouwbare container

Schoeller Allibert heeft een nieuwe standaard klapbare container (foldable large container, oftewel FLC) ontwikkeld. De Magnum Optimum 1208 is ontworpen met de laatste trends binnen de markt op het oog: optimale veiligheid, verminderde logistieke kosten en afmetingen die ideaal zijn voor vervoer in vrachtwagens. De Magnum Optimum 1208 heeft een laag gewicht en biedt ruimte voor Internet of Things-technologie. De container is daardoor bij uitstek geschikt voor geautomatiseerde logistiek en moderne technologieën op het gebied van traceerbaarheid.

“De Magnum Optimum 1210 is binnen een paar jaar de meest populaire opvouwbare container binnen de wereldwijde auto-industrie geworden. In afwachting van trends binnen Europa voor een kleinere CO2-voetafduk hebben we nu de Magnum Optimum 1208 ontwikkeld. Dit model gaat uit van de missie van Schoeller Allibert, namelijk om herbruikbare en recyclebare oplossingen te creëren voor duurzame groei," aldus Schoeller Allibert-CEO Ludo Gielen.

Optimale afmetingen
De Magnum Optimum 1208 heeft een capaciteit van 720 kg per container. De containers kunnen op elkaar worden gestapeld tot 3.200 kg. In een standaard trailer kunnen tot 99 uitgevouwen containers en tot 363 opgevouwen containers staan. Daarmee geeft de Magnus Optimum 1208 30% meer ruimte dan bij vergelijkbare containers van de concurrent. Door de afmetingen wordt logistiek efficiënter gemaakt en wordt het brandstofverbruik teruggedrongen.Praktisch en makkelijk te reinigen
De Magnug Optimum 1208 is praktisch in het gebruik dankzij veiligheidspunten voor het bevestigen van riemen en ruimte in de container voor verdelers. Dankzij een veelzijdig modulair systeem kan de hoogte en het volume van de container worden aangepast.

De dubbele muur van de container zorgt voor een verstevigde structuur en maakt de container bruikbaar voor verschillende robotsystemen. Als de containers in de buitenlucht worden geplaatst, zorgen drainagegaten ervoor dat water niet wordt opgehoopt. De gladde wanden en bodem zijn bovendien makkelijk te reinigen.

Herbruikbaar en makkelijk te repareren
De Magnum Optimum 1208 biedt tal van mogelijkheden om de containers te merken, zoals ruimte voor labels met streepjescodes aan alle zijdes, of uitsparingen voor het logo van de klant. Een identificatieplaat op de onderkant van de container geeft de formaten van de container weer samen met instructies hoe het beste met de container kan worden omgegaan. Uitsparingen in de wand bieden verder ruimte voor Internet of Things-technologie of RFID-technologie..

De Magnum Optimum 1208 vormt een duurzaam systeem, dat keer op keer kan worden gebruikt. De container bestaat uit een minimaal aantal onderdelen, die makkelijk kunnen worden vervangen. De kosten voor onderhoud worden hierdoor verminderd en de levensduur van de container wordt hierdoor verlengd. Als de container na langdurig gebruik eenmaal moet worden afgeschreven, kan deze volledig worden gerecycled, waarmee zodoende de CO2-voetafdruk nog kleiner wordt gemaakt.

Besparing op arbeidskosten 
De Magnum Optimum 1208 is makkelijk in het gebruik en bespaart op arbeidskosten. Het vouwsysteem en de unieke manier waarop de zijdes van de container bij het uitvouwen in elkaar sluiten zorgt ervoor dat de container door een enkele werknemer kan worden gebruikt. De zichzelf afsluitende deur aan de voorkant en zijkanten zorgt ervoor dat de inhoud makkelijk toegankelijk blijft, zonder dat de structuur van de container aan stevigheid inboet. Gaten onder de container voor vorkheftrucks en antislip-plugs zorgen ervoor dat de container veilig en snel in het gebruik is.

Voor meer informatie:
Adam Forrai
Tel: +33 6 16 38 04 14
www.schoellerallibert.com/ 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.