Food Connect levert wekelijks 30.000 maaltijden af

Sinds 2010 is het bedrijf Food Connect gevestigd in een groot bedrijfspand in Almelo. Van daaruit vinden elke week circa 30.000 maaltijden hun weg naar de klanten, die over heel Nederland verspreid zijn. Ongeveer 25% gaat naar bedrijven en instellingen en 75% naar particulieren. Food Connect kookt vers. Klanten kunnen tegenwoordig ook zelf hun maaltijd samenstellen. Het bedrijf onderscheidt 700 maaltijdcomponenten. Afnemers kunnen elke dag kiezen uit 5 soorten vlees of vis, 5 soorten groenten. Ook vegetarisch, glutenvrij en halal is mogelijk. 

Food Connect bereidt ook maaltijden voor heel speciale doelgroepen. Zo ontwikkelde het bedrijf speciale maaltijden voor bodybuilders, in samenwerking met de Wageningen Universiteit. Er worden ook speciale maaltijden geleverd, bijvoorbeeld voor mensen die moeite hebben met kauwen. De spelers van voetbalclub Heracles krijgen na elke uitwedstrijd in de bus een uitgebalanceerde sportmaaltijd van het Almelose bedrijf.

Uitbreiding van activiteiten van de Almelose onderneming vindt plaats via overnames, zoals recent gebeurde met maaltijdbezorger Eten met gemak, maar ook via nieuwe initiatieven. Zo werd onlangs de winkelformule 'Kook jij of kook ik' gelanceerd. Daarmee levert Food Connect maaltijdcomponenten aan bijvoorbeeld slagerijen en verswinkels.

Bron: Tubantia


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.