Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Wim Meyers, Meyers Softfruit

“Goede afsluiter van een turbulent aardbeienjaar”

Tholen – “Ondanks het slechte aardbeienseizoen is momenteel de aardbeienmarkt voor ons bijzonder goed. We zijn aan de laatste plukjes wezen van de belichte teelt en vrijdag gaan we de laatste aardbeien oogsten”, vertelt Wim Meyers van Meyers Softfruit. “We zitten nu is een stijgende markt richting de feestdagen. Maandag hebben we voor de goede kwaliteit aardbeien 12 euro per kilo gekregen. Dat is gigantisch voor de tijd van het jaar. Ik verwacht niet dat de prijzen de komende dagen zullen wegzakken, maar voor ons is het nog tot vrijdag en dan zal de handel wel gaan overschakelen om importproduct.”

“De tendens dit jaar is dat alles minder is. Het vroege voorjaar was niet verkeerd, maar daarna is alles minder geworden. Ook de bramen, rode bessen en frambozen onder glas was allemaal prijstechnisch wat minder”, aldus Wim. “Voor de bramen hebben we heel lang gezegd dat het slecht was, maar tegen het einde herstelde de markt zich wel een beetje. De laatste teelt qua aardbeien zorgt voor een positieve noot om het jaar af te sluiten. Het was voor ons het eerste jaar met belichte teelt en dat is toch een flinke investering geweest. De eerste twee delen van het jaar vielen tegen maar zo’n afsluiter geeft toch nog wat hoop.”

De hittegolf van de zomer heeft bij veel telers voor kwaliteitsproblemen gezorgd en minder opbrengsten. “Gelukkig was het niet continue slecht, maar er waren momenten dat het niet was wat we voor ogen hadden. We merken ook wel dat het gevoel hier in de streek wat minder is. Het is daarentegen ook wel bedrijf gerelateerd en hangt af van de teeltsystemen etc. Toch kunnen we niet ontkennen dat er dit jaar te veel aanbod was en door een samenloop van omstandigheden komen alle volumes in één keer op de markt. Samen met de bouw van de nieuwe serre heeft het wel voor een turbulent jaar gezorgd. We zijn allemaal wat zoekende geweest en hebben hierdoor wat later kunnen opplanten. We hopen dat we in 2019 alles volgens de planning kunnen doen en op een beter jaar”, besluit Wim.

Voor meer informatie:
Wim Meyers
Meyers Softfruit
Allewijstraat 3
B-3770 Riemst
+32 (0)478 938 826
info@meyers-softfruit.be  
www.meyers-softfruit.be 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.