Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

VS, Canada en Mexico

Rode en groene sla en bloemkool teruggeroepen vanwege E. coli bacterie

Het Amerikaanse bedrijf Adam Bros. Farming, gevestigd in Santa María, Californië heeft groene, rode sla en bloemkool terugroepen van de markt. Het gaat om groenten die mogelijk besmet zijn met de E. coli (Escherichia coli) bacterie.

De terugroepactie begon nadat sedimenten nabij een waterreservoir positief testten op de bacterie, meldde Action News Jax afgelopen zaterdag.

De genoemde krant, die de verklaring van het bedrijf citeerde, voegde echter toe dat niets van het gefilterde en behandelde water van het reservoir dat in contact had kunnen komen met met de groenten een positief resultaat gaf voor de E. coli bacterie. Ook zijn er geen meldingen gemaakt van mensen die ziek geworden zijn van het eten van de groenten.

Vanaf 13 december stelde Adam Bros. Farming, Inc. zijn getroffen klanten op de hoogte van alle producten die van de markt teruggeroepen waren, met het verzoek om deze niet te eten, te verkopen of over te dragen. Ook verzocht het bedrijf zijn klanten om andere schakels in de handelsketen te informeren, om zo een complete dekking te garanderen.

De bloemkool en de sla was afgezet naar groothandelaren in verschillende staten in de VS, Mexico (Tijuana) en Canada.

Eerder was er sprake van een terugroepactie van romaine sla die met de E.coli bacterie besmet was. Deze vond plaats voor Thanksgiving, na een nationale uitbraak met 59 gerapporteerde gevallen, volgens de Centra voor de Controle en Preventie van Ziektes.

Bron: tribuna.com.mx


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven