Alberta strijdt met Prince Edward Island om titel aardappelprovincie van Canada

Het Economics & Research team van ATB maakte onlangs bekend dat hoewel Prince Edward Island van oudsher de aardappelprovincie van Canada is er verandering op komst is. Alberta gaat momenteel namelijk nek-aan-nek met Prince Edward Island.

Volgens ATB is in 2018 de aardappelproductie in Alberta opnieuw gegroeid en staat deze met meer dan 999 miljoen kilo inmiddels vrijwel gelijk aan die van Prince Edward Island. De laatste twintig jaar is de aardappelproductie in Alberta met 132% gestegen maar is die van Prince Edward Island met 18% gedaald. Andere Canadese provincies met een grote aardappelproductie zijn Manitoba en New Brunswick, met een productie van respectievelijk 907 en 725 miljoen kilo in 2018, zo schrijft ATB. 

De groei van de aardappelproductie in Alberta illustreert de toegenomen economische diversiteit van deze provincie. Naast een aantal andere belangrijke gewassen (met name cannabis) blijft de tuinbouw- en agrifoodsector in Alberta goed presteren. Dit is welkom nieuws aangezien de energiesector het nog altijd moeilijk heeft. 

De teelt van groenten en aardappelen zal in 2019 en ook daarna naar verwachting blijven groeien. Investeringen in nieuwe voedselverwerkingsfaciliteiten zoals in Lethbridge jagen de productie nog verder aan.

Bron: troymedia.com


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven