Drugslab opgerold in Belgische aardbeienkwekerij: teler opgepakt

In een aardbeienteeltbedrijf in het Belgische Melsele heeft de politie een groot drugslab opgerold. Het lab was groot genoeg voor een productie van honderden liters amfetamine per dag. Bij de actie waren elf vrachtwagens nodig om al het productiemateriaal af te voeren. De 52-jarige aardbeienteler Herman V.O. is tijdens de actie opgepakt. 

Volgens HLN is de teler vermoedelijk in de drugswereld gerold door zijn contacten met een Limburgse teler die momenteel ook achter de tralies zit. De twee telers hadden zich verdacht gemaakt met grote hoeveelheden geld die onmogelijk verdiend konden zijn met enkel alleen het telen van groenten en fruit. 

De Civiele Bescherming heeft de producten en het materiaal vernietigd en het FAVV heeft het aanwezige groenten en fruit onder bewaard beslag geplaatst en het inmiddels vernietigd. Dit is gedaan omdat de groenten en fruit mogelijk met de giftige en chemische goederen in aanraking waren gekomen. 

Bron: HLN

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.