Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Whole Foods haalt chemicaliën uit verpakkingen

Whole Foods Market heeft per- en polyfluoroalkyl-stoffen (PFAS) uit de verpakking voor voedsel verwijderd. Dit werd besloten nadat een onderzoek van de uit Washington afkomstige advocacy-groep Safer Chemicals, Healthy Families bleek dat bijna twee derde van papieren meeneemverpakkingen verhoogde niveaus van fluor bevatten, wat erop wijst dat ze waarschijnlijk met PFAS zijn behandeld.

Onderzoekers testten 78 verpakkingen uit vijf supermarkten, waaronder Whole Foods Market, en ontdekten dat vier van de vijf geanalyseerde meeneemverpakkingen waarschijnlijk met PFAS zijn behandeld. Daarentegen werden 13 procent (10 van de 78 monsters) van alle monsters en 63 procent (vijf van de acht) waarschijnlijk met de chemicaliën behandeld.

"Whole Foods Market heeft composteerbare verpakkingen geïntroduceerd om onze ecologische voetafdruk te verkleinen, maar gezien de nieuwe bezorgdheid over de mogelijke aanwezigheid van PFAS, hebben we alle verpakkingen van bereid voedsel en bakkerijverpakkingen uit het rapport verwijderd", zegt Whole Foods "We werken actief samen met onze leveranciers om nieuwe composteerbare verpakkingsopties te vinden."

Een artikel op progressivegrocer.com legt uit dat PFAS chemicaliën zijn die worden gebruikt om vet, water en vlekken in consumentenproducten af ​​te stoten, maar ook een ingrediënt is van sommig brandblusschuim. Volgens het U.S. Environmental Protection Agency zijn de chemicaliën gekoppeld aan leverschade, schade aan het immuunsysteem, ontwikkelingstoxiciteit en kanker en kunnen ze zich ophopen in mensen en het milieu.


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven