steeds populairder onder Zwitserse gastronomen

„Steeds meer mini groene asperges naar horeca“

In de koude tijd van het jaar domineren zuidvruchten en groentenspecialiteiten de West-Europese handel. Ook in Zwitserland komen er veel kaki's, mandarijnen en soortgelijke producten binnen. Vooral gastronomieleveranciers zijn echter continu op zoek naar nieuwe variëteiten en specialiteiten om hun klanten te verrassen. Ook tijdens de adventstijd van dit jaar zijn er weer een paar interessante producttrends.

Twee soorten dadels
Verse vijgen en dadels worden naast het klassieke winterfruit in toegenomen hoeveelheden aangeboden. Naast de Israëlische Medjoul-dadels worden er ook Tunesische dadels in kleinere hoeveelheden (250 gram) afgezet, voornamelijk voor de retail. „De zogenaamde Gondoles-dadels zijn zo'n 25 procent goedkoper. Grootverbruikers geven echter de voorkeur aan de Medjool in eenheden van 1 of 5 kilo“, bevestigt een groothandelaar.

Mini groene asperges
Een andere trend die dit jaar duidelijk te zien is, is de stijgende vraag naar allerlei soorten mini-groenten. Onder andere wortelen, courgettes, radijs en maïs in kleine vorm worden in marktrelevante hoeveelheden afgenomen, evenals ook de mini groene asperges uit Thailand. „Vanwege de kleur en kleine verpakkingsgroottes van 100-200-300 gram wordt dat in deze tijd van het jaar goed ontvangen", aldus de groothandelaar.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.