Guy Deryckere, Van Lier

“Spaans groentenseizoen later gestart door warm weer”

Tholen – “Sinds een drietal weken hebben we weer Spaans product zoals paprika’s, courgettes en aubergines in het assortiment. De vraag maar de producten is redelijk en het is afwachten wat de vraag voor en tijdens de feestdagen gaat doen. We spreken hier van verse producten dus worden de aankopen zo laat mogelijk gedaan”, vertelt Guy Deryckere van Van Lier. Qua aanbod en prijzen loopt het seizoen in lijn met vorig jaar. “De kwaliteit van onze producten is dit jaar ondanks de warmte in Spanje erg goed, maar dat verschilt per teler. We merken wel dat consumenten liever kiezen voor lokaal en Belgisch product, maar wanneer dat er niet is, moeten ze overstappen op producten van een andere origine.”

Frambozen
Richting de feestdagen doet het zachtfruit zoals de aardbeien en frambozen het elk jaar wel goed. Deze producten worden voornamelijk gebruikt in dessertgerechten. “We hebben momenteel frambozen uit Spanje, maar het aanbod is beperkt en de vraag is hoog. Als gevolg van het koude weer zijn er wat tekorten in frambozen dit jaar. Hierdoor liggen de prijzen wat hoger dan normaal”, besluit Guy.

Voor meer informatie:
Guy Deryckere
Van Lier
Magazijnen 7 tot 13
Werkhuizenkaai 112-154
1000 - Brussel - België
Tel.: +32 (0)2 215 49 15
sales@vanlier.be  
www.primamundo.com  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.