Italië: bevredigend kaki jaar

Kaki's met de grootste maten hebben zoals gewoonlijk de beste prijzen, terwijl de prijzen van de kleinere niet bevredigend zijn. Toch is het kakiseizoen voor het Italiaanse Orogel Fresco goed verlopen.

Dat wordt bevestigd door directeur Mauro Battistini. "Gelukkig waren de kaki's groot, dus het seizoen verliep vrij goed. We hebben de telers nogmaals aangeraden om het fruit niet te oogsten als het nat is want anders kunnen er in de latere fases problemen ontstaan. Dit gaat ten koste van de kwaliteit  en dat is zonde."

Naast de traditionele kaki teelt Orogel Fresco ook de Rojo Brilante. "Deze wordt steeds meer gevraagd en hiermee kunnen we nieuwe consumenten bereiken. Dit jaar waren er weinig Spaanse kaki's, dus de Italiaanse hadden vrij spel. We hebben deze niet alleen in Italië afgezet maar ook in Frankrijk en Oostenrijk en we hebben het seizoen verlengd."

De Rojo Brilante wordt dankzij zijn zoete smaak erg gewaardeerd door jonge mensen. Deze kaki is ideaal als snack vanwege het gebruiksgemak. Het kan worden gegeten als appel en verschilt veel van de traditionele kaki.

Contact:
Orogel Fresco
Via Emilia 3800
47020 Longiano (FC) - Italië
Tel.: +39 (0)547 651860
Fax: +39 (0)547 651809
Email: info@orogelfresco.it
Web: www.orogelfresco.it

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.