Export Chileense blauwe bessen bereikt piek

Het Chileense Blueberry Comité heeft haar wekelijkse rapport gepubliceerd waarin het laat weten dat de export een piek begint te bereiken. Hoewel de sector zich voorbereid op grotere volumes lag de export in week 49 onder de eerder geraamde 6.652 ton. Er worden echter nog steeds gegevens verwerkt dus mogelijk worden de volumes in het volgende rapport gecorrigeerd. 

Ondanks de problemen bij aanvang van het seizoen laat Andrés Armstrong, directeur van het Committee of Blueberries of Chile-ASOEX, weten dat het een redelijk goed jaar voor het superfruit geweest is. "We hebben tot nu toe ongeveer 9% meer blauwe bessen geëxporteerd dan vorig jaar. Nu het piekseizoen aanbreekt, zal de wekelijkse export de 7.000 ton overschrijden. De start van het seizoen verliep vrij goed behalve in de weken dat er een grote aanvoer uit andere herkomstgebieden op de markten van bestemming was. Bovendien vertraagden een hagelstorm en het weer de rijping en oogst enigszins." 

Teeltgebieden
In het rapport staat dat de oogst normaal verloopt. "De focus ligt momenteel op de centraal zuidelijke zone, met name regio VII. In de noordelijke zone is de laatste fase van het seizoen aangebroken, terwijl in de centraal noordelijke zone de volumes nu dalen. In het zuiden begint het seizoen maar zijn de hoeveelheden nog steeds erg klein. 

Tot aan week 49 werden er in totaal 17.100 ton verladen, waarvan 66% voor Noord-Amerika bestemd was, 23% voor Europa en 15% voor het Verre Oosten. "Evenals vorig seizoen is ook dit seizoen de export naar Europa weer gegroeid. Dit is te danken aan de toegenomen consumptie van blauwe bessen in landen zoals Zweden, Frankrijk, Polen, Italië en Spanje. In China zien we dat er minder fruit uit Peru op de markt is," aldus Armstrong. 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.