Wijn van appelen en peren winnaar Idee van ’t Jaar 2018

Eddy Leclere en Colette Lammens  winnen met hun project ‘Seprosa’ de trofee Idee van ’t Jaar 2018. Ze werden tot winnaar bekroond tijdens de jaarvergadering van het vakblad Fruit, een feestelijk netwerkmoment voor de fruitsector, op 14 december in de Academiezaal in Sint-Truiden.

Seprosa, nieuwe bubbels van ons fruit
Eddy Leclere: “In België worden jaarlijks meer dan 60 miljoen mousserende wijnen – van goedkope cava’s tot dure champagnes – ingevoerd. Als we deze markt beetje bij beetje kunnen innemen met bubbels gevinifieerd van ons fruit, dan betekent dit dat we een belangrijke alternatieve afzetmarkt voor het fruit van hier creëren. Als hoofdingrediënten van Seprosa zien we de commerciële appel- en perenrassen.”

De 6 genomineerden stelden hun project voor tijdens de jaarvergadering, waarna de 240 aanwezigen stemden voor hun favoriet. De bedenkers van ‘Seprosa’ winnen een prijs ter waarde van 1.500 euro: een cheque van KBC en van Adama ter waarde van 500 euro en een waardebon van Van Wamel. De tweede plaats ging naar Agromanager en de derde naar Appelchips. Men kan de genomineerde projecten voor Idee van ’t Jaar 2018 bekijken via www.vakbladfruit.be

Innovatie en creativiteit
Met deze prijs stelt Vakblad Fruit innovatie, creativiteit en ondernemingszin binnen de fruitsector in het daglicht. ‘Idee van ’t Jaar’ wil alle goede ideeën verzamelen die de fruitsector rijk is. In 2017 ging de prijs naar drie studenten van de Hogeschool Gent met hun mini snack burgers met fruit.

Voor meer informatie:
Vakblad Fruit
www.vakbladfruit.be 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven