Veelbelovende oogst Kissabel Red in Europa en VS

Met een uitstekende kwaliteit in de voornaamste landen en veelbelovende marketingtesten werd tussen oktober en november de oogst 2018/19 van de Kissabel appelen in Frankrijk, Zwitserland, Duitsland, het VK, Spanje, Italië en de VS afgesloten. 

IFORED partners op het noordelijk halfrond blijven de rassen met rood tot roze vlees ontwikkelen. In oktober debuteerde het nieuwe merk Kissabel op de Fruit Attraction. Bij de stand konden bezoekers het nieuwe uiterlijk bewonderen en de uitstekende smaken van de Kissabel rassen ontdekken. 

Goed nieuws uit Europa en de VS
De oogst in Duitsland was prima volgens Dirk Zabel van Variety Innovation van het Deutsches Obstsorten Konsortium. 
“We waren tevreden over de kwaliteit, vooral van Kissabel Red, die zowel in kleur als smaak uitstekend was. De eerste testen met retailer Edeka gaven goede feedback en we hebben hoge verwachtingen van alle Kissabel rassen."

Ook de oogst in het VK was positief.

Robert Jarvis van Greenyard Fresh, "Het VK focust op de Kissabel Yellow and Orange, omdat het klimaat ideaal is voor appelen met een goede kleur van het vlees. We verhandelen de Kissabel Orange in de herfst en voor de kerst. De Kissabel Yellow met de kerst en het nieuwjaar." Het gewas werd positief ontvangen en verhandeld in 2018 door retailers als Tesco, M&S, Waitrose, Coop en Aldi.

De teelt in Frankrijk neemt toe. Frederic Aubert van Blue Whale: "We hebben nog geen commerciële teelt, maar we kregen goede feedback op proeven. 2019  zal ons eerste seizoen zijn met een teelt van 200 ton en daardoor kunnen we starten met een commerciële proef van Kissabel in Frankrijk."

Zwitserland gaat ook vooruit met de Kissabelteelt

Jeanne Giesser van Fenaco Leman Fruits; “De Kissabel Yellow deed het erg goed qua kwaliteit. De Kissabel Orange is homogeen qua kleur. We hebben een aantrekkelijk product dat door consumenten goed ontvangen werd."

Luca Lovatti van Novamela: “In Italië hadden we een goede oogst van Kissabel Red, zowel in kwaliteit als opbrengst. We doen nog ervaring op wat agronomie en bewaring betreft."

Josep Maria Benet, van het Spaanse Nufri: "Wij focussen op de Kissabel Red. We doen proeven op verschillende hoogtes en in verschillende weersomstandigheden om het beste teeltgebied te vinden." 

In de VS werd ook voor Kissabel rassen gekozen. Dale Goldy van Coop: "We blijven de tuinbouw voor rode vruchtvleesrassen verfijnen. We hebben ontdekt hoe we de Kissabel rassen in ons klimaat kunnen verbeteren. Rond 2021 zullen we onze commerciële aanplant van de Kissabel voor de markt van 2023 beginnen."

Voor meer informatie:
Luca Speroni
Tel: +39 345 405 7012
Email: contact@kissabel.com
www.kissabel.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.