1 kilo groenten en fruit voor 1,11 euro

Winkelketen Morrisons lanceert een "Too Good to Waste"-doos om 1 kg groenten en fruit te verkopen waarvan de houdbaarheidsdatum nabij is, maar nog perfect zijn om te eten. De dozen zijn te koop voor 1,11 euro in alle filialen van Morrisons.

Het product is ontwikkeld om klanten meer groenten en fruit te bieden voor een bescheiden prijs. De in Bradford gevestigde keten zei dat elk item "op kwaliteit gecontroleerd" is door een groenteman van Morrisons om ervoor te zorgen dat ze nog steeds van goede kwaliteit zijn. De doos kan een breed assortiment aan vers fruit, salade en groenten bevatten.

Elke Morrisons-winkel heeft minimaal 75 soorten fruit, meer dan 80 soorten groenten en meer dan 50 soorten salade in het assortiment - die allemaal in de doos kunnen verschijnen. De lancering van de doos betekent dat klanten meer ongewone producten tegen een lagere prijs kunnen proeven of zelfs producten die ze misschien nog niet eerder hebben geprobeerd. Morrisons zei dat de "Too Good to Waste"-doos een nieuw onderdeel is van zijn lopende campagne tegen voedselverspilling. Het bedrijf koopt volledige oogsten van telers en heeft bijna 40 ongebruikelijk gevormde variëteiten van groenten en fruit gelanceerd.

Meer dan 400 Morrisons-winkels schenken wekelijks overtollig voedsel aan een netwerk van 459 lokale gemeenschapsgroepen. Drew Kirk, directeur groenten en fruit bij Morrisons: "We hebben geluisterd naar onze klanten die zeiden dat ze geen goed voedsel wilden verspillen. Daarom hebben we deze dozen geïntroduceerd en elke dag vullen we ze met een brede selectie producten die het risico lopen om te worden weggegooid. Omdat de producten ongewoon en verrassend kunnen zijn, kunnen klanten ook thuis nieuwe, spannende gerechten proberen zonder een ​​vermogen uit te hoeven geven."

Yorkshirepost.co.uk meldt dat de fruit-, salade- en groentendoos van Morrisons beschikbaar zal zijn bij zijn groentenafdeling. Elke doos zal minimaal één kilogram wegen. Uit gegevens van Morrisons bleek dat het verminderen van voedselverspilling een van de grootste zorgen van klanten is. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven