Campasol start aanplant Colombia

"Op weg naar een jaarrond avocado-aanbod"

Camposol probeert zijn geografische aanwezigheid uit te breiden om de levering van avocado's ook in het Peruviaanse laagseizoen te kunnen garanderen. Alibaba noemt Camposol zijn strategische partner voor avocado's en blauwe bessen.

Camposol sloot het seizoen 2018 van Hass-avocado's af met een geëxporteerd volume van meer dan 44.000 ton. Ook dit jaar, net als in het seizoen 2017, is de toonaangevende Peruviaanse agribusiness Camposol de grootste exporteur van Hass-avocado's in het land en heeft het ambitieuze plannen voor de toekomst.

Jorge Ramírez, CEO van Camposol: "Ons doel is om het hele jaar door avocado's te kunnen leveren. We richten ons op de uitbreiding van onze productie in het Peruviaanse laagseizoen en daarom zijn we al begonnen met een aanplantproject in Colombia."

De nieuwe plantages bereiken hun volledige productiepotentieel in 2023 en zullen nog eens 40.000 ton toevoegen aan het jaarlijkse volume van Camposol, waardoor een continue levering mogelijk is gedurende alle weken van het jaar. Camposol volgt dezelfde lijn voor andere producten, en voor blauwe bessen en mandarijnen in het bijzonder. Een ander geografisch gebied dat in ontwikkeling is, is Uruguay, waar het bedrijf dit jaar circa. 1.000 hectare voor citrusteelt heeft bemachtigd.

Sinds 2014 is het areaal voor Hass-avocado's in Peru met 3.000 hectare per jaar toegenomen tot ongeveer 25.000 hectare tegen het einde van 2017. Camposol hoopt dat de consumptie per hoofd van de bevolking zal blijven toenemen, niet alleen in Europa, maar ook in de Verenigde Staten en Azië. Het bedrijf ziet veel potentieel in Japan en vooral in China, waar zijn avocado's al aanwezig zijn in verschillende supermarktketens, waaronder Olé. De avocado's worden ook online aangeboden via platforms zoals Alibaba, die Camposol als zijn strategische partner in avocado's en blauwe bessen heeft genoemd. "Met het oog op de toenemende diversificatie van wereldwijde markten, is ons doel van het hele jaar door productbeschikbaarheid van groot belang voor Camposol", zegt Jorge Ramírez.

Voor meer informatie:
Sergio Torres 
CAMPOSOL Fresh B.V. 
Email: storres@camposol.eu 
Tel: +31 174 - 521 016
Mobile: +31 6 - 50 616 904


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven