Stakingen België treffen voedingsector en transport

In België zijn vrijdag op verschillende plaatsen stakingen uitgebroken. De stakingen zijn het gevolg van onvrede over de pensioenmaatregelen en de arbeidsvoorwaarden voor de zware beroepen, maar ook de groeiende zorg over de verminderende koopkracht. Onder andere de ACV Voeding Diensten heeft opgeroepen om te staken.

Bij veel bedrijven liggende productie en distributie stil. Maar ook diverse bedrijfsterreinen zijn geblokkeerd in zowel Vlaanderen als Wallonië. Zo zijn er blokkades in Tubeke, Nijvel, Waver, Moeskroen, Doornik, Aat, Antoing en Leuze.

Naast stakingen bij bedrijven zijn er ook wegblokkades onder meer op de E313 ter hoogte van Lummen. Ook op de afrit Zolder-Terlaemen wordt actie gevoerd. Ook vinden er filterblokkades plaats op diverse andere afritten en de wegen naar de afritten zodat er mogelijk vertragingen optreden.

Op de RN25 houdt de socialistische vakbond sinds 08.00 uur een langzaamaanactie. De actiedag is in Wallonië ook voelbaar bij het openbaar vervoer, vooral dan in Luik en Charleroi.

Bron: Transport online


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven