Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Kerstomzet schiet ruim door de grens van 1 miljard euro

Het CBL, de brancheorganisatie van supermarkten en foodservicebedrijven, verwacht dat de omzet in de kerstweek op ruim 1 miljard uitkomt. Hiermee wordt een nieuwe mijlpaal bereikt. Piekmomenten in de supermarkten zijn de zondag en maandag voor Kerst. Voor versproducten zal de grootste drukte op maandag 24 december zijn. Ook online wordt veel drukte verwacht. Veel winkels adviseren dan ook om al vroegtijdig een bezorgmoment te reserveren.

Op Eerste en Tweede Kerstdag zijn er een flink aantal supermarkten geopend. Uit een onderzoek van Distrifood blijkt dat dit jaar 727 supermarkten op Eerste Kerstdag open zijn. Dit is een toename van bijna 4% ten opzichte van vorig jaar. Op Tweede Kerstdag zijn met 2265 meer dan de helft van de supermarkten geopend.

Trend ‘lekker en makkelijk’
Met Kerst maken mensen er een gezellig familie- en vriendenfeest van. Er wordt flink uitgepakt, zowel qua versieringen als met culinaire versnaperingen. De koelkast wordt gevuld met veel verse producten die gemakkelijk en snel te bereiden zijn. Supermarkten spelen daar op in en bieden veel kant-en-klare of makkelijk te bereiden versproducten aan. Veel verkochte producten zijn de vers pakketten, pureersoepen en ovenschotels. Honderdduizenden medewerkers werken de klok rond om ervoor te zorgen dat de consument zijn eten en drinken voor de kerstdagen in huis krijgt.

Bron: CBL


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.