Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Oogst 2018

Af land pool met voorverkoop Aviko Potato komt uit op 220,42 euro per ton

De pool af land met voorverkoop van Aviko Potato heeft een gemiddelde prijs gerealiseerd van 220,42 euro per ton voor de rassen Zorba en Innovator. Voor de Fontane was dat 210,20 euro per ton en voor de overige rassen 215,31 euro per ton. De uiteindelijke omvang van de pool was als gevolg van de droogte tijdens het groeiseizoen 25% lager dan verwacht. Dat meldt de Aardappeltelerscommissie van Aviko Potato. 

In het oosten en noordoosten van Nederland bleef de oogst ruim meer dan 20% achter op het gemiddelde. De gemiddelde opbrengst in het noordwesten van Europa was 20% lager dan vorig jaar. Als gevolg van de droogte en doorwas zijn er grote verschillen in kwaliteit, onderwatergewicht en maatsortering tussen de partijen aardappelen. Daarnaast is er vanwege het lage aanbod sprake van een opwaartse verschuiving van aardappelen waardoor de beschikbaarheid van aardappelen voor de droog- en zetmeelindustrie, mede vanwege de zeer beperkte beregeningsmogelijkheden in het noorden van Nederland en Duitsland, nog lager is dan voor de fritesindustrie.

Bron: Aviko Potato

Publicatiedatum: