Colruyt meldt hogere omzet en nettowinst in eerste helft van boekjaar 2018/2019

De omzet van de Belgische supermarktgroep Colruyt is in de periode van 1 april tot eind september met 3% gestegen tot bijna 4,6 miljard euro. Exclusief brandstoffen bedroeg de omzetgroei 2,3%. Organische groei, inflatie van de verkoopprijzen en uitbreiding van de verkoopoppervlakte verklaren de omzetstijging ten opzichte van vorig jaar. Er was een negatief kalendereffect van ongeveer 2,0% door minder verkoopdagen. Het marktaandeel in België van het concern verbeterde van 31,9% naar 32,4%. 

De operationele winst van de Colruyt Groep nam in de eerste helft van het boekjaar 2018/2019 met met ruim 9% toe naar 253 miljoen euro. Het operationele bedrijfsresultaat lag op 5,5% van de omzet. In de vergelijkbare periode in het boekjaar 2017/2018 was dat 5,2%. De nettowinst van het concern verbeterde met meer dan 15% tot 208 miljoen euro.

Bron: Colruyt Groep


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.