Jarenlange schaarste aan witte yams in China

In vergelijking met andere gewassen vergen witte yams meer van de grond waarin ze worden geplant. De grond moet wit zijn en mag niet meer dan twee keer worden gebruikt voor de teelt van yams. Na de oogst duurt het vijf tot zes jaar voor de grond weer voor yams kan worden gebruikt. "De teeltkosten voor yams zijn relatief hoog. De jaarlijkse hoeveelheden voor witte yams zijn daardoor in heel China relatief stabiel. Dat is dit jaar ook het geval," zegt Yao Aihua van Chenglin Fruit Professional Cooperative.

"Witte yams kunnen het hele jaar door worden geconsumeerd. Deze groentesoort is daardoor niet zo seizoensgebonden. De yam groeit verticaal. Je moet over het algemeen ongeveer een meter diep graven om een witte yam uit de grond te kunnen halen. Omdat witte yams zo schaars zijn, is er altijd te weinig aanbod hiervan op de Chinese markt. Consumenten kopen witte yams vooral voor desserts, salades, etc."

"Onze yams komen uit  Xinji City, Shijiazhuang in de provincie Hebei. Deze regio geldt als een van de grotere teeltgebieden voor Chinese yams. De belangrijkste soort is de witte yam. De yams worden voornamelijk vermarkt via groothandelaren in grote en middelgrote steden in China. Vanwege de beperkte beschikbaarheid en het feit dat witte yams in de laatste jaren steeds meer worden geconsumeerd, neemt de vraag op de Chinese markt elk jaar verder toe. Ik ben daarom erg optimistisch over de vooruitzichten van de markt."

Yao Aihua
Cheng Lin Fruit Professional Cooperative
Telefoon: +86 139 3111 0280


Publicatiedatum:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven