Britse wortelhandel beter dan verwacht

De situatie op de Britse groentemarkt is op dit moment lastig na een jaar van extreme weersomstandigheden, maar een wortelteler zei dat het niet zo slecht was als hij had verwacht.

"We kijken mogelijk naar een iets korter seizoen en moeten misschien eerder importeren dan normaal, maar we kijken nog steeds naar de wortelen om te zien hoe de groei zich voortzet", legde Alan Hunt van Freshgro uit.

"We hopen dat we wortelen zullen hebben tot midden mei, maar het kan ook tot slechts eind april zijn. We hadden slecht weer voor aanplant maar de bestuiving was niet goed. Dit werd gevolgd door een langdurige hete, droge zomer, in feite de perfecte storm. Het is een stuk beter dan we dachten dat het zou zijn. We dachten dat we een tekort zouden hebben in de maatsortering 40+, maar dat is niet het geval geweest. Er waren minder wortelen, dus de maten zijn beter. Ik kan alleen voor Freshgro spreken en wij kunnen irrigeren, ik weet niet hoe het voor andere delen van het land is."

Het huidige milde weer heeft de vraag niet beïnvloed, maar in de zomer was het te wijten aan het warme weer en het feit dat supermarkten dit seizoen geen promoties op wortelen hebben gedaan. "Dit is eigenlijk niet zo erg geweest, het betekent dat we langer kunnen leveren."

Freshgro teelt ook Chantenay-wortelen en Hunt zei dat de situatie daarvoor hetzelfde is.

Met snel naderende kerstdagen zijn het een drukke paar weken geweest waarin de vraag van verwerkers en foodserviceklanten groot was. Dit zal voorbijgaan en er zal een enorme vraag zijn naar verse wortelen van de retailers voor een paar dagen. Dan zal het allemaal stoppen en weer normaal worden.

Voor meer informatie:
Alan Hunt
Freshgrow
Tel: +44 1623 870 803
E-mail:  adhunt@freshgro.co.uk 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.