Gerwin de Vries, Kwekerij LOF.:

"Goede vraag naar wit- en roodlof richting Kerst"

Tholen- Op de witlofmarkt is de kerstdrukte aardig losgebarsten. "Je ziet in deze periode veel last minute orders. Verder neemt de vraag naar roodlof bij de retail in deze tijd altijd toe", vertelt Gerwin de Vries van witlofkwekerij LOF. uit Espel. "Gelukkig zijn de prijzen witlof redelijk goed met een niveau rond de 1,30/1,40 euro. Twee weken terug zaten we nog een stukje hoger, maar de Sinterklaasweek is altijd een moeilijke week. Nu krabbelt de markt weer een beetje op, ik verwacht dat we richting Kerst nog een plusje kunnen maken."

"De vraag is goed en komt van alle bestemmingen. Wel zijn de producties een stuk lager. De droge zomer heeft zich behoorlijk laten gelden en dat resulteert in korter lof en ook is de bacteriedruk vrij groot. De komende weken zullen de volumes dan ook beperkt zijn. Het wordt een jaar met uitdagingen", zegt Gerwin. Komend jaar zal Kwekerij LOF. overschakelen op een nieuwe folie om het product nog meer beleving mee te geven.

De afzet van roodlof kent volgens de teler een lichte groei. "Vorig jaar hebben we een goed roodlofjaar gehad, maar sinds er een aantal nieuwe spelers met roodlof zijn gestart, moet de markt zich weer opnieuw zetten. De markt voor roodlof is een kleine niche-markt en die kaarten waren goed verdeeld, maar dit jaar staat de markt helaas toch iets meer onder druk. Gelukkig komt er nu wat meer vraag richting Kerst."

Voor meer informatie:
Gerwin de Vries
Witlofkwekerij LOF.
Pilotenweg 28/1
8311 PL Espel
Tel. +31 (0)527 271 375
Fax. +31 (0)527 271 032
gerwin@witlofkwekerijlof.nl
www.witlofkwekerijlof.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.