Reguliere zeecontainerdienst tussen Almería en Valencia

Scheepvaartmaatschappij MSC (Mediterranean Shipping Company), gewijd aan transport en logistiek, heeft een overeenkomst bereikt met multinational Grupo Cosentino in Almería. Het gevolg van deze overeenkomst is een reguliere scheepvaartlijn voor containers, waarmee de havens van Almería en Valencia wekelijks verbonden worden.

Grupo Cosentino en de Havenautoriteit van Almería (APA) lieten weten dat de scheepvaartlijn deze week in werking getreden is met de aankomst van het eerste schip van MSC in de havenfaciliteiten van de hoofdstad van Almería.

Volgens het bedrijf, dat in Cantoria gevestigd is, is de overeenkomst met MSC een aanvulling op het contract dat dit jaar gesloten werd met Maersk. Het doel is om Cosentino's "groeiende vraag" naar logistieke diensten te dekken.

Ze stellen dat deze nieuwe verworvenheid grote kansen oplevert voor bedrijven in Almería en andere delen van Andalusië, met name in de provincies Jaén en Granada. Met de binnenkomst van MSC in de Haven van Almería zullen bedrijven in andere sectoren, zoals de toeleveringssector voor de landbouw (vooral meststoffen), agrarische producten (groenten en olijfolie), of leveranciers van mineralen en bouw- en industriële materialen namelijk meer opties hebben voor het laden en lossen van hun goederen. Ook zullen ze beschikken over nieuwe logistieke mogelijkheden.

MSC zal belangrijke vernieuwingen meebrengen, zoals de nieuwe diensten MedUSEC en MedGULF. De eerste, die in maart dit jaar geïntroduceerd werd door de rederij, maakt het mogelijk om goederen in een recordtijd in New York en aan de oostkust van de Verenigde Staten aan te laten komen.

Bron: EFE


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven