Multivac neemt nieuwe fabriek voor etiketterings- en inspectiesystemen in gebruik

Vorige week vrijdag heeft Multivac Marking & Inspection een nieuwe productiefaciliteit en kantoorgebouw feestelijk in gebruik genomen. Het bedrijf vierde tegelijk dat het al 25 jaar onderdeel van Multivac uitmaakt. Christian Traumann, financieel directeur van Multivac, Volker Gerloff, directeur van Multivac Marking & Inspection, en Thomas Meyer, burgemeester van Enger waren bij de openingsceremonie aanwezig, waarvoor een groot aantal gasten was uitgenodigd. Nadat het lint was doorgeknipt, kregen de aanwezigen een rondleiding door het nieuwe complex waar zij uitleg kregen over de geavanceerde assemblage- en logistieke processen. 

"We zijn blij ons nieuwe complex officieel te openen, waarin een nieuwe magazijn is ondergebracht, evenals productie- en voormontage afdelingen met een oppervlakte van 1.600 vierkante meter. Dankzij de volledig gerenoveerde productie-afdelingen kunnen we onze productiecapaciteit uitbreiden, met name op het gebied van transportband-etiketteerders en inspectiesystemen. De investering bedroeg €3 miljoen," aldus Traumann. "Daarnaast is er reden tot feest omdat onze dochteronderneming Multivac Marking & Inspection al 25 jaar een belangrijk onderdeel van van ons bedrijf uitmaakt als gerenommeerde leverancier van etiketteer-, markeer- en inspectieoplossingen." 

"Gedurende de bouw hebben we ook onze logistieke en assemblageprocessen verder geoptimaliseerd," vervolgde Volker Gerloff. "Dit hield onder meer in dat we alle processen hebben gereorganiseerd. Daarnaast hebben we een werkvloer-managementsysteem geïntroduceerd als pijler in ons streven naar een efficiënter beheer. Het doel is om een efficiëntere planning en monitoring van de processen tot stand te brengen evenals een grotere transparantie, kortere reactietijden en een beter gebruik van hulpbronnen."

Dankzij het werkvloer-managementsysteem en de bijbehorende visualisatie kunnen alle productie-afdelingen worden weergegeven en kan er snel gereageerd worden op problemen. Dit maakt gerichte communicatie op alle niveaus mogelijk zodat problemen snel opgelost kunnen worden.

Momenteel werken er zo'n 200 mensen bij Multivac Marking & Inspection in Enger. Met de voltooiing van het nieuwe complex is de oppervlakte uitgebreid naar 7.400 vierkante meter. Zo'n 900 hiervan worden in beslag genomen door de nieuwe assemblage-, productie en logistieke afdelingen, en 300 vierkante meter zijn gewijd aan andere afdelingen. Op de bovenverdieping werden 30 nieuwe kantoorruimtes gecreëerd. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven