Italiaanse gedroogde knoflook

Het Italiaanse Tabanelli Luciana di Soliera uit Modena komt met een oplossing om knoflook te verbeteren. Ze staan op het punt om verpakkingen van 50 en 100 gram gedroogde knoflook op de markt te brengen. Halverwege januari 2019 zal het gaan gebeuren.

"We hebben drie hectare met knoflook en de prijzen zijn niet altijd bevredigend. We hebben geconstateerd dat wij, als eerste schakel in de toeleveringsketen, het meest benadeeld zijn. Om uit deze situatie te raken, kwamen we op het idee van gedroogde knoflook. Er is al een groothandel die enthousiast is over het product en die hoopt het zo snel mogelijk aan te kunnen bieden", zegt Diego Capellini.

De knoflook wordt dat gedroogd, maar het droogt niet uit want het behoudt zijn positieve eigenschappen. Daarnaast verliest de knoflook zijn penetrante geur, die door veel mensen als vervelend wordt beschouwd.

"De testfase is inmiddels afgerond en dit is naar tevredenheid verlopen. We zullen verpakkingen van 50 en 100 gram op de markt gaan brengen. Qua afzet hebben we een paar kleine tests gedaan en de klanten waren enthousiast. In de verpakking heeft de knoflook een houdbaarheid van 12 maanden en na opening is dit nog zes maanden", zegt Capellini.

Contact:
Diego Capellini
Tel.: (+39) 348.4227152


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.