Algerije: import van pootaardappelen stijgt de komende 3 jaar

Tijdens een bezoek aan een proefbedrijf bekeek de minister van landbouw de technische vooruitgang van de Algerijnse tuinbouwsector. Vooral de pootaardappelen trokken zijn aandacht. Het bedrijf beslaat een gebied van 307 ha met granen. Manager Brahim Boucetta streeft er al verschillende jaren naar om de opbrengst van het graan en AGF te verbeteren. 

De Algerijnse minister: “Ik ben blij dat 100 ha geïrrigeerd land voor pootaardappelen gereserveerd is. Ik heb er alle vertrouwen in dat we binnen 3 jaar zelfvoorzienend in dit product zijn. De import ervan kost nu honderden miljoenen per jaar. Met de knowhow van professionals zullen we 220.000 ton aardappelen produceren wat genoeg is voor de binnenlandse vraag."

De minister sprak zijn optimisme uit over de strategische take-off van deze sector die geacht wordt de oliesector te compenseren en de stabiliteit van het land te garanderen. 

Bron: Liberté Algerie


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.