Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Hoop voor tweede helft seizoen

Citrusseizoen Murcia "rampzalig"

De belangenvereniging ASAJA Murcia heeft het citrusseizoen van dit jaar bestempeld als "rampzalig en erg negatief", en legt de schuld bij de "teelt vanuit derde landen, die de Spaanse citrussector ernstig beschadigt".

"We zijn getuige van een atypisch seizoen. Het is sterk aangetast door de gele hesjes-beweging in Frankrijk, maar duidelijk ook door de invasie van citrus vanuit derde landen, zoals Zuid-Afrika. Deze heeft een enorme tol geëist van de afzet van onze citrus op de internationale markten", zei de secretaris-generaal van ASAJA Murcia, Alfonso Gálvez Caravaca.

Gálvez Caravaca gaf ook aan dat er een duidelijke behoefte is aan een "effectieve herstructurering van onze citrussector. Teeltkosten moeten omlaag gebracht worden en er moet meer aandacht komen voor internationalisering naar markten als Azië, de Arabische Emiraten en de VS. Op die manier zouden de afzetmarkten gediversificeerd kunnen worden.

"We kunnen niet toestaan dat de sinaasappelen en mandarijnen momenteel niet geoogst worden, terwijl er ondertussen sprake is van bodemprijzen", aldus Gálvez Caravaca.

Hoop voor tweede helft seizoen

De woordvoerder van ASAJA Murcia voegde toe dat de waardering van dit eerste deel van het seizoen zeer slecht is, maar dat ze hoop hebben "dat het tweede deel, vanaf januari, positiever zal verlopen voor de telers met een herstel van de prijzen en meer dynamiek in de aankopen".


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.