Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Frits Meulen, KCB:

"Volop Spaanse producten in de handel"

In deze periode van het jaar zijn Nederlandse producten zoals komkommers, paprika en aubergines maar amper te vinden in het handelskanaal. Het merendeel van de producten komt uit Spanje. De enige uitzondering betreft de tomaten.

De meeste trostomaten komen uit Nederland en de kwaliteit is van een hoog niveau!  Mooie glanzende vruchten en de trosstelen ogen vers.  De losse tomaten hebben meestal Spanje en Marokko als oorsprong.  De kwaliteit is hier een stuk minder. De vruchten zijn vaak wat doffer en hebben een mindere uitstraling. Goudspikkels en alternaria geven de vruchten een veel minder lang uitstalleven.

Spaanse komkommer van goede kwaliteit
De meeste komkommers komen op dit moment uit Spanje en zijn kwalitatief goed.
Bij de aubergines zien we hele mooie vruchten maar wel wat verdroging van de kelken wat het totale beeld enigszins verstoord.

Kwaliteit Spaanse paprika wisselend
Het kwaliteitsbeeld dat we zien bij de paprika is nogal wisselend. Soms hele mooie partijen met glanzende vruchten.  Maar we komen ook partijen paprika tegen die nog maar moeizaam klasse I genoemd kunnen worden vanwege vorm en schilschade op de vrucht.

Matige kwaliteit ijsbergsla
Tot slot is de kwaliteit van de ijsbergsla maar matig. De vorm van de sla is niet meer zo goed als enige weken geleden. Ook zien we rood verkleurde nerven. Bij het afpellen van de bollen komt hierdoor gemakkelijker smetvorming voor.

Bron: KCB


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.