VK: aardappeloogst op laagste niveau sinds 2012

 

De totale aardappeloogst is t.o.v. het vijfjaarlijks gemiddelde 13% gedaald van 5,6 ton naar 4,9 ton volgens de jaarlijkse raming van de Agriculture and Horticulture Development Board.  

De relatief lage teeltcijfers zijn het resultaat van een geraamde daling van 4,4% in het beplante gebied en een daling van 12% van de gemiddelde oogst. Het gewas was behoorlijk aangetast door een combinatie van late planting, de aanhoudende hitte en droog weer waardoor de groei in juni en juli stagneerde. 

Schotland ontsprong de hittedans. De opbrengst in het noorden steeg met 3% naar 49,2 ton per ha. De totale aardappelteelt in Schotland daalde door een afname in beplant areaal. 

De gemiddelde opbrengst in Engeland was 40,1t/ha, een daling van 20% t.o.v. de 49,9t/ha van vorig seizoen.

Rob Clayton van AHDB Potatoes: "Telers hadden te kampen met een watertekort. De periode juni en juli was een van de droogste. Geïrrigeerde gebieden hadden een redelijk oogst, maar andere opbrengsten waren erg laag."

Van de aardappelgebieden had slechts 53% irrigatiemogelijkheden.

“We zullen geen aardappeltekort zien. Dat was er in 2012 niet en zal er in 2018 ook niet zijn. Maar consumenten zullen een groter scala vormen en formaten zien."

“Deze vormen en formaten vormen een gewoon deel van elke oogst, ze smaken goed en dragen bij aan de inname van vitamine C en vezels."

Voor meer informatie:
Jimmy Phillips 
Tel: +44 24 7647 8933
Email: Jimmy.Phillips@ahdb.org.uk 
potatoes.ahdb.org.uk/ 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.