stijgende omzet groenten en fruit

Positieve resultaten voor Dole in derde kwartaal

Dole Food Company maakte vorige week de financiële en operationele resultaten voor het derde kwartaal bekend (eindigend op 6 oktober 2012). De Adjusted EBITDA bedroeg $62,4 miljoen dollar. In het derde kwartaal van vorig jaar was dit $61,1 miljoen. GAAP bedroeg 13,6 miljoen of 16 cent per aandeel. In het derde kwartaal van 2011 was dat nog 47 miljoen of 54 cent per aandeel.

De omzet daalde 6% naar $2 miljard. De grootste oorzaak van de omzetdaling was een desinvestering van twee dochterondernemingen in Duitsland en Spanje. De verkoop van vers fruit steeg licht door een betere prijs en hogere volumes. Dit compenseerde de lagere bananenprijzen in Noord-Amerika en Azië. De omzet van groenten steeg 10%. Vooral de verpakte groenten en salades liepen goed.

Tijdens het derde kwartaal was aangekondigd dat Dole een exclusieve overeenkomst heeft gesloten met Itochu Corporation op het gebied van verpakkingen met een waarde van 1.685 miljard dollar. Deze transactie zal tegen het einde van dit jaar worden afgerond.

Volgens de CEO David DeLorenzo is het derde kwartaal met veel uitdagingen verlopen. Dit o.a. met kwestie tussen China en de Filippijnen en ongunstige groeiomstandigheden en buitenlandse wisselkoersen. "We zijn toch blij dat we ondanks alles in staat waren om onze prestaties te verbeteren."

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.