Tegelijkertijd wordt na-oogstverspiling verminderd

Rwanda: een succesvol avocado-oliebedrijf

Euphrosine Niyidukunda Mugeni zit nog in haar laatste jaar aan de universiteit van Rwanda, maar ze kan haar eigen kostje al betalen. Dit komt door haar innovatieve en biologische productie van plantaardige olie en haarolie die van avocado's gemaakt is.

De 23 jarige begon haar project met een investering van 40 euro in 2017. Ze kocht een kleine machine waarmee ze grotere hoeveelheden olie kon maken.

Ze koopt haar avocado's tegen redelijke prijzen in en maakt winst met haar consumptie- en haarolie. De student won met haar innovatieve idee een prijs waarmee ze haar productie kon uitbreiden. Eind 2017 won ze nogmaals een prijs en kon ze in een machine investeren. 

"Ik produceer ongeveer 20 liter olie per week. We willen ook dit jaar weer een prijs winnen waarmee we nog een machine willen kopen. Een liter consumptieolie kost 10 euro en een fles haarolie 2 euro."

Newtimes.co.rw meldt dat de innovator onlangs een prijs van 4.400 euro won voor haar rol in het verminderen van verspilling na de oogst.

 


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven