Yannick Aerts, Fruit At Work

“Rode kiwi is ondanks beperkt volume groot succes”

Tholen – Deze week heeft de Zonhovense fruithandel Fruit At Work rode kiwi’s in haar assortiment. De rode kiwi’s zijn van Zespri en komen uit Italië. “De beschikbaarheid van de rode kiwi was zeer beperkt. Er was slechts één pallet beschikbaar voor ons”, vertelt Yannick Aerts van Fruit At Work. “Vorig jaar lagen de geleverde aantallen zelfs nog lager dan nu. Samen met de importeur hebben we verschillende maanden hard aan de kar getrokken om de rode kiwi bij ons te krijgen. Naast ons hebben ook enkele andere handelaars het product binnengekregen. Wij stellen alles in werk om nog meer volume binnen te krijgen, maar achten de kans zeer klein.”

Premium
“De vraag van onze klanten naar de rode kiwi is vrij hoog. We mogen van een succes spreken. De klanten waren zeer positief over het product. Ook de kwaliteit van de rode kiwi was zeer goed. We zijn als premium merk verplicht om onze klanten enkel het beste aan te bieden”, aldus Yannick. Fruit At Work heeft de communicatie naar hun klanten zeer beperkt gehouden door het beperkte aanbod. “De aantallen waren zo beperkt dat we zelf niet iedereen hebben kunnen verrassen met dit mooie product. Er is niets zo vervelend om reclame te maken voor een product en dan je klanten teleur moet stellen omdat het product reeds is uitverkocht.”

Prijs
De prijs voor de rode kiwi’s waren €1,- per stuk, maar de klanten betalen een vaste prijs voor hun Fruit At Work fruitbox dus heeft het bedrijf de kosten volledig op zich genomen. “Enkel op de wekelijkse zondagsmarkt in Zonhoven hebben we het product voor die prijs aangeboden. We merken dat klanten voor kwalitatief goede producten ook een hogere prijs willen betalen. Een plekje op het fruit kun je je dan niet veroorloven. De consument koop het niet per kilo, maar per stuk. Zie het als dineren in een sterrenrestaurant. Smaak en kwaliteit primeren boven kwantiteit”, zegt Aerts.

Gevoelig
Hoewel de kwaliteit en de smaak van de rode kiwi erg goed is, is de bewaarbaarheid iets minder goed dan de gele kiwi. “Het is een wat gevoeliger product en is daarom minder lang houdbaar. Toch is het echt een product voor de fruitliefhebber, klanten die hun fruit per stuk kopen en niet per zak. Ook is de rode kiwi voor toprestaurants een mooi product om mee te werken”, besluit Yannick.

Voor meer informatie:
Yannick Aerts
Fruit At Work
Senator A. Jeurissenlaan 1154
Bus B
3520 Zonhoven
+32(0)11 825 844
info@fruitatwork.eu 
www.fruitatwork.eu  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.