Sébastien Morlet van Georges Helfer:

"Tekort aan grote maten avocado's"

De afgelopen 2 weken zijn de ladingen avocado's uit Chili afgenomen en die uit Spanje en Israël toegenomen. Sébastien Morlet van Georges Helfer: "De toename van de ladingen uit het Middellandse Zeegebied maakt de daling uit Chili goed."

Het aanbod bestaat voornamelijk uit Hass avocado's en ligt momenteel op een gemiddelde van 1.750.000 verpakkingen per week. 

“We komen avocado's van groot formaat te kort. Dat zet een druk op de prijs voor de formaten 12, 14 en 16." Wat de andere formaten betreft is de markt al 3 weken stabiel.

Aanbiedingen
De vraag naar avocado's zou rond de kerst moeten stijgen. "Alle retailers hebben aanbiedingen die concurrerender zijn dan de marktniveaus."

Helfer biedt kant-en-klare Hass avocado's van formaat 12 aan onder de naam "Koning van Kerst". Het is een niche product geworden. De avocado is jaarrond verkrijgbaar, maar we maken er rond feestdagen en culturele evenementen iets bijzonders van: Pasen, Halloween, Kerst en toen Frankrijk de wereldcup won. De impact hiervan op de afzet is van grote waarde. 

Nu is de Koning van Kerst alleen nog verkrijgbaar bij een van onze distributeurs. We denken dat andere retailers in de toekomst ook zoiets zullen doen. Enkele klanten/distributeurs hebben hun eigen label voor eersteklas avocado's geïntroduceerd. 

Lychee: hét kerstproduct                                                            Vanaf midden november zijn de kosten voor luchtvracht geleidelijk aan gedaald.

Lychees uit Madagaskar zullen half december op de markt komen. Deze herkomst vertegenwoordigt meer dan 95% van het tonnage op de AGF markt. In Madagaskar worden alle lychees met de hand geplukt. Helfer werkt aan partnerschappen met Mozambique en Zuid-Afrika om lychees te verhandelen. Het verschil in smaak en formaat met de handgeplukte lychees is groot. 

Lychees uit  Mozambique per schip
Helfer zal per schip geïmporteerde lychees vanaf midden december aanbieden, wat voor dit land van herkomst ongebruikelijk vroeg is omdat ze meestal niet voor januari verkrijgbaar zijn. "Er zijn drie soorten lychees. De duurste worden per vliegtuig vervoerd, vooral uit Mauritius en Réunion, de lychees die per bulk per luchtvracht vervoerd worden en lychees verladen per schip." 

Voor meer informatie :

Sébastien Morlet

Georges Helfer

www.georgeshelfer.com  
sebastien.morlet@helferfrance.fr 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.