Alibaba's mondiale electronische handelsplatform voor het eerst in Europa

Op 5 december tekenden de Alibaba Group en de Belgische regering een samenwerkingsverdrag waardoor het Europese e-commerce platform (eWTP) door Alibaba gepromoot zal worden. Concreet betekent dit dat kleine en middelgrote ondernemingen wereldwijd voordeel zullen hebben van een digitale handelsomgeving. 

Het internet verandert het wereldwijde handelslandschap en kleine en middelgrote bedrijven en jonge mensen bepalen steeds sterker de handel en mondialisering. In Europa vormen kleine en middelgrote bedrijven 90% van de ondernemingen en in België is dat zelfs 98%. Het samenwerkingsverdrag geeft deze bedrijven een beter marktaandeel en de gelegenheid om een gunstige omgeving voor handel op wereldniveau op te bouwen.

De Alibaba Group zal Luik Airport helpen om een digitale transformatie te realiseren om beter aan de groeiende vraag van kleine en middelgrote bedrijven naar grensoverschrijdende handel te voldoen. De Group en de Belgische regering zullen helpen door belastingprocessen te digitaliseren, waardoor douane-inklaring efficiënter wordt. 


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.