Brexit stemming uitgesteld; onzekerheid verlengd

May zoekt steun in Europa voor betere brexit-deal

Tholen – gisteren zou het Britse parlement over de Brexit-deal stemmen waarmee premier May enkele weken geleden uit Brussel terugkeerde. Die stemming werd gisteren uitgesteld, omdat premier May een nederlaag voorzag. Premier May wil terugkeren naar de onderhandelingstafel. Tot ongenoegen van Europa.

Donald Tusk, voorzitter van de Europese Raad, liet weten niet op een nieuwe onderhandelingsronde te wachten. Vandaag bezoekt premier May verschillende Europese leiders in de hoop de Brexit-deal te kunnen verbeteren. Vanmorgen bezocht ze premier Rutte, later staat onder andere een ontmoeting met de Duitse bondskanselier Merkel op het programma.

Ondertussen neemt de onzekerheid toe en dat betaalt zich ook uit in bijvoorbeeld een koersdaling van het Britse pond ten opzichte van de euro. De munt verloor anderhalve cent op de euro en noteerde daarmee de laagste koers in ongeveer de afgelopen drie maanden. Ook tegen de dollar verloor de munt aan waarde en kwam zelfs uit op het laagste niveau in de afgelopen 18 maanden. De koers daalde naar 1,254 dollar, een daling van bijna 2 cent.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven