Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Er worden nog steeds groenten en fruit met stickers verkocht in India

In India heeft het Commissariaat voor de Voeding per direct verboden dat er groenten en fruit met stickers worden verkocht. Veel handelaren en retailers zijn zich echter nog niet bewust van de nieuwe regel en verkopen nog steeds AGF met stickers erop. 

Verkopers en handelaren laten weten dat ze de producten met stickers zo van hun leveranciers ontvangen. Commissaris Kahan Singh Pannu: "Deze stickers bevatten schadelijke chemicaliën en consumenten weten niet dat ze giftig zijn. Om aan de voedselveiligheidsstandaarden te kunnen blijven voldoen, heeft de Food Safety and Standard Authority of India (FSSAI) dit besluit genomen."

De commissaris voegt eraan toe: "Leveranciers gebruiken deze stickers om hun producten er authentiek uit te laten zien en er meer aan te verdienen. De stickers zijn echter overbodig en worden soms ook toegepast op 'onechte' producten.

Rupinder Minhar, woordvoerder van de groothandelsmarkten: "Doorgaans zijn premium importproducten voorzien van een sticker. Om producten tegen goede prijzen te kunnen verkopen, plakken retailers er stickers op. In andere landen worden deze stickers met was bevestigd maar lokale handelaren gebruiken hiervoor schadelijke kleefstoffen."

Tribuneindia.com schrijft dat Pannu gezegd heeft dat de voedselveiligheidsteams gaan controleren of deze groenten en fruit nog worden verkocht en dat zij handelaren die niet op de hoogte zijn van de Food Safety and Standards Act hierover zullen informeren. In deze wet staat dat levensmiddelenverkopers geen onveilige voedingsproducten mogen verkopen."


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven