Ierse Keelings Solutions richt pijlen op België

Olivier van Assche keert via software terug in de AGF branche

Tholen – De AGF-sector is een duo rijker nu Olivier van Assche en Rick Rebergen onder de vlag van Keelings Solutions samen de Benelux en Duitsland bestormen. De focus van Olivier zal vooral op de Belgische markt liggen, waar nog ruimte is voor softwareverbetering. Samen lichten ze hun plannen toe.

Rick Rebergen en Olivier van Assche.

“Samen hebben we meer dan 50 jaar ervaring in de sector,” vertelt Rick. Hij kent de sector vooral vanuit zijn ervaring als softwareleverancier. Olivier voegt daar nog jaren handelservaring aan toe. In 2012 maakte het Ierse softwarebedrijf Keelings Solutions reeds de oversteek naar het Europese continent. Mei 2017 werd Rick aangesteld als verantwoordelijke voor de Benelux en Duitsland. “Vanuit mijn ervaring in de Nederlandse markt had ik veel contact in Nederland. Daarnaast ging er veel tijd en energie zitten in het betreden van de Duitse markt,” vertelt hij. “België raakte daarbij enigszins op de achtergrond, maar dat gaat veranderen. Wij gaan onze kennis met België delen.”

 

Snelle software evolutie

“In België is er minder aanbod van softwareleveranciers,” weet Olivier. “Daarom zijn er veel bedrijven die zelf een oplossing bouwen. Daarnaast zit je met de twee talen. Dat lijkt simpel, maar die factor is niet te verwaarlozen.” De laatste vijf jaar werkte Olivier buiten de AGF-sector, maar zijn wortels liggen in de AGF-handel. ICT heeft al decennia zijn interesse. “Ik kan me nog herinneren dat we in 1976 de eerste computer bij ons op kantoor kregen,” vertelt hij. “We zijn altijd een computerminded bedrijf geweest en ik heb altijd het softwaregedeelte opgevolgd.” Hij wijst op de noodzaak van goede software. “Het evolueert heel snel. Je koopt geen ERP-pakket meer om er de komende tien jaar niet meer naar om te kijken. Je moet er bovenop zitten.” In december begon hij met zijn nieuwe baan bij Keelings Solutions, waarbij hij de Belgische markt op trekt.

 

Software gebouwd vanuit handel

Het Ierse softwarebedrijf Keelings Solutions werd pakweg twintig jaar geleden opgericht door de familie Keelings. Tot dat moment hield de familie zich bezig met de teelt en handel in groenten en fruit. “Ze besloten toen om zelf een ICT-tak op te zetten. De eerste jaren was hun eigen bedrijf de grootste klant van het softwarebedrijf,” vertelt Rick. Olivier valt hem bij: “Het is een pakket dat vanuit de branche is gebouwd waardoor je operationele kennis en knowhow terugvind in de software, niemand doet ons dit na”.

Dit biedt voordelen, want Keelings kent de uitdagingen van de internationale AGF handel, zo benadrukt Rick. “Ze leveren veel aan de Britse en Ierse retail en die kan behoorlijk hoge eisen stellen.” Nog altijd is Keelings Solutions nauw verbonden met het handelsbedrijf, waardoor ontwikkelingen in de markt heel snel op de agenda bij de softwaretak staat. “Keelings is altijd de eerste die updates krijgt, dus de klant is nooit het proefkonijn,” voegt Olivier toe. “Veel softwarebedrijven werken reactief, wij draaien dit om en passen innovaties toe, waarbij Keelings in veel gevallen de eerste testcase is,” verduidelijkt Rick.

“Er zijn veel ERP-pakketten, maar geen een is er zo compleet als die van ons,” vertelt Rick. Van de teler op het veld die data invoert met zijn tablet, kwaliteitscontrole, sorteren en verpakken tot warehousemanagementsoplossingen en kantoortoepassingen; het zit er allemaal in verwerkt, omdat Keelings al die schakels in de keten binnenshuis heeft. Rick plaatst een aantal onderscheidende eigenschappen in de spotlight. “Onze software is efficiënt in gebruik, gebruikers ervaren dat zij eerder en eenvoudiger hun doel bereiken”. Tevens noemt hij de innovaties die jaarlijks aan het pakket worden toegevoegd. Een voorbeeld? “In de eerste helft van volgend jaar komen we met een Salesapp die zowel binnen als ook buiten ons systeem te gebruiken is. Zo hebben wij ook een unieke ‘manier van implementatie aanpak’ en ‘investeringsmodel’. Bewust zaken anders doen, dat is Keelings Solutions.”

Meer informatie:
Keelings Solutions
Rick Rebergen & Olivier van Assche
ABC Westland
545, K1, 2685 DG Poeldijk
Nederland
E: sales@keelingssolutions.com
W: www.keelingssolutions.com

Rick: +31 (0)6 1495 5005
Olivier: 0032 (0)475 269009


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven