De Groenhoek gooit concept om

Maaltijdservice en Facebook zorgen voor boost

Tholen - Met een totaal nieuw concept zet De Groenhoek zich als maaltijd-, groente- en fruitspecialist neer in Velsen-Noord. Lokaal, biologisch en convenience zijn de drivers achter de groei die De Groenhoek nu doormaakt. Eigenaar Dick van Doornik is vanuit de kleine winkel aan de Cederstraat een uitgebreide maaltijdservice met bezorging begonnen. "Het is heel goed aangeslagen, zowel onder ouderen als jongeren", vertelt hij. Ook in de winkel is er veel aanloop.

Dick van Doornik van De Groenhoek

"Klanten komen voor vakkennis en kwaliteit en zijn steeds kritischer als het gaat om AGF en herkomst. Anderhalf jaar geleden hebben we het roer omgegooid. Al onze producten worden eerlijk geteeld en de boeren krijgen een eerlijke prijs voor hun product zoals het hoort. Het grootste deel van ons assortiment is ecologisch verantwoord. Dit heeft een enorme boost gegeven, we zijn echt met sprongen vooruitgegaan", vertelt Dick.

Leuke presentaties in de winkel

Facebook en social media hebben zeker bijgedragen aan het uitdragen van het nieuwe concept. "Doordat we acties houden en verlotingen, zorgen we voor bekendheid en trekken mensen naar de winkel. We hebben meer dan 1400 volgers." Eenmaal in de winkel zorgen vriendelijkheid en gezelligheid voor meer klantenbinding. Dick: "We willen dat iedere klant, telkens weer, met een goed gevoel onze winkel verlaat."

Kapucijnerschotel met rijst en hutspot van zoete aardappel met verse selderie

In de winkel is een uitgebreid assortiment aan AGF. "Ook de speciaaltjes, zoals kaki's en passievrucht. Dat is wel lastig en je moet het wel kunnen volhouden. Maar gelukkig kan dat door de maaltijdservice waardoor we producten uit de winkel kunnen gebruiken zodat de doorlooptijd geen probleem is."

Dick zit al 25 jaar in de groente- en fruithandel. "Mijn schoonouders hebben in '81 opgestart en hebben jarenlang een standplaats gehad", vertelt hij. Omdat de winkel en de bereidingen steeds belangrijker zijn geworden, zijn ze met de standplaats gestopt maar hebben in de zomer nog altijd een grote kraam met aardbeien, kersen (rechtstreeks van de teler) en zachtfruit in Haarlem.

Eigen lijn met jam, zonder toevoegingen

Zijn schoonouders doen het inmiddels wat rustiger aan en gaan komend jaar met pensioen. Als opvolger heeft Dick nu ook veel jonge mensen om zich heen verzameld die handig zijn op social media en op zoek zijn naar gerechten die jong en oud aanspreken. "We hebben een heel leuk en enthousiast team. Ik vind het belangrijk dat iedereen kan doen waar die goed in is", besluit Dick.

Voor meer informatie
De Groenhoek
Dick van Doornik
Cederstraat 18
1717 KC IJmuiden
T: 0255-520411
www.degroenhoek.com
info@degroenhoek.com 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.