"Ondanks droogte veel appelen grover uitgevallen"

Van Ossenbruggen investeert in nieuw pakstation en ontsluitingsweg naar N320

Tholen - De hardfruitmarkt heeft dit jaar nogal wat hobbels te nemen. "Er gaat best fruit weg, maar vooral de houdbaarheid is niet denderend. Dat betekent dat je kort op je voorraadbeheer moet zitten", vertelt Kees van Ossenbruggen van het gelijknamige hardfruitteelt, sorteer- en handelsbedrijf uit Ingen. Het bedrijf heeft richting de toekomst gekozen te investeren in een nieuw pakstation en een ontsluitingsweg direct naar de N320. Voor het nieuwe hardfruitseizoen, op 1 augustus, moet het geheel gereed zijn.


Nieuwe ontsluitingsweg in de maak

"Vorig jaar hadden we een vlotte afzet van de appelen en zoals je dan vaak in het fruit ziet, zijn de jaren erna de kaarten net weer anders geschud. Daarbij leveren de beste kwaliteit en maatvoering nog het meeste geld op. Zo verloopt de verkoop van de goede maten Elstar nog redelijk, maar de dikke appelen brengen heel weinig op", constateert Kees. "Na de droogte zijn er verwachtingen geschept, maar desondanks zijn veel appelen toch grover uitgevallen. Bij veel beregende percelen is de maatvoering uit de pas gelopen, terwijl bij de onberegende percelen de houdbaarheid tegenvalt. Al met al zal er snel uitval in de appelen komen, waardoor er eerder verkocht moet worden."

"Bij de peren vind ik de afzet van de goede Conference, naar dat er oogst is, nog redelijk verlopen. Maar de Beurré Alexander Lucas  levert weinig op en ik vind de verkoop van de stoofperen ook maar heel gewoontjes. Er zijn ook veel peren met een gebrekje op de markt. Verder blijven politieke invloeden als de Russische boycot, maar ook de Brexit negatieve invloeden hebben op de perenhandel", concludeert Kees.


Voor meer informatie:
Van Ossenbruggen Fruit
Bulksestraat 1
4031 JW Ingen
Tel: 0344-601968
kees@ossenbruggenfruit.nl
www.ossenbruggenfruit.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.