Duitse discounters krijgen mogelijk concurrentie uit Rusland

De Russische discounter Torgservis heeft concrete plannen om meer dan honderd vestigingen in het oosten en noorden van Duitsland te openen. In vergelijking met de dominante discounters Aldi en Lidl biedt Torgservis nog lagere prijzen en dito winkelsfeer aan. Dat verklaart ook de keuze voor in het bijzonder Oost-Duitse locaties, want in die regio ligt de welvaart een stuk lager in vergelijking met West-Duitsland. Ook mikt de Russische keten op migranten. Torgservis wil ook winkels openen in Polen en Roemenië. 

Op de thuismarkt biedt Torgservis in een soort markthallen en op pallets gestapelde dozen gemiddeld tussen de 1500 en 2000 artikelen aan. Kenmerkend aan de organisatie is ook de strategie om geregeld met restpartijen te werken. 

Het op franchisebasis opererende Torgservis is vooral na de economische crisis van 2014 in Rusland sterk gegroeid. De omzet bedraagt 1,3 miljard euro. Na 2017 heeft er expansie plaatsgevonden naar Kazachstan, China en Wit-Rusland.

Bron: Consudel november 2018


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.